Sztárok

Vámos Miklós hiába küzdött a válás ellen

Vámos Miklós karrierje sikeres és töretlen, az egyik legolvasottabb és legismertebb magyar író. A kudarcot inkább a magánéletből ismeri.

A Bestnek mesélt Vámos Miklós az új könyve kapcsán néhány részletről, és kiderült, hogy sokan fordulnak hozzá válási tanácsért. 

Egyfelől az az oka, hogy jogi egyetemet végeztem, másfelől kétszer váltam, így mind elméletileg, mind tapasztalatilag felkészült vagyok. Ami a válásokat illeti, sajnálom, hogy így alakult. 

Ahogy kiderült, Vámos Miklós szerint akaratán kívül jutott a válásig, mert ő komolyan gondolta a holtomiglan-holtodiglan fogadalmat.

Fotó: Facebook/Vámos Miklós

A kapcsolatot egy különálló lényhez hasonlította, ami két ember érzelmeinek összeolvadásából jön létre, és ami halad előre a maga útján. Néha nem arra, mint maguk az emberek, és Vámos Miklós ezt a saját élményeire alapozta

„Mindkét házasságomat szerettem volna megmenteni, vagy úgy, hogy dolgoztam rajta, vagy más módokon. Például írtam egy regényt az enyémhez hasonló házasságról, abban a hiszemben, hogy esetleg ezzel megmenthetem a sajátomat. Szomorú tapasztalat, hogy sok mindenre jó egy regény, de házasságot nem tud megmenteni.”

A Bestnek mesélt Vámos Miklós a magánéletéről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top