Sztárok

Nem tetszett a családnak Pintér Tenya Jimmy-darabja

Végre bemutatták Pintér Tibor egyik legfontosabb projektjét, a Zámbó Jimmy életrajzi musicalt, de a végeredmény nem nyerte el az özvegy tetszését.

Az első hírtől számítva mintegy két hónapon belül színpadra állították Pintér Tibor Jimmy-musicaljét, amely már a kezdetektől botrányoktól volt hangos. A Zámbó Jimmy dalait jegyző Kaszás Péter nem adott engedélyt az eredeti dalok felhasználására, és a női főszereplőt is le kellett cserélni, miután Tenya összeveszett kiszemeltjével, Tóth Andival.

Mindezek ellenére a nagy mű elkészült, és a hét végén be is mutatták. A Bors kritikusa szerint azonban „a darab nagy részében csak a főhősről tudjuk, hogy kicsoda, a többi szereplő kilétét legfeljebb találgathatjuk (…) az egész előadásból annyit tudunk meg Jimmyről, hogy szerette a nőket, az italt, és hogy mindezek ellenére a halála után a mennybe jutott”. A darab ráadásul „szabadon csapong térben és időben, a Mennyország és a földi világ között”.

Pintér Tibor itt épp nem mint Zámbó Jimmy | Forrás: Facebook

Ha ez nem lenne elég, a vasárnapi díszbemutató után a Király özvegye is lesújtóan nyilatkozott az előadásról. Az asszony már a szünetben megbánta, hogy engedélyt adott Pintérnek a darab elkészültéhez. „Editnek nem tetszett a da­rab, szerinte szörnyű volt, a szavaiból egyértelműen érződött, gya­lázatosnak tartja az előadást, méltatlannak Jimmy emlékéhez” – mondta a lapnak egy ismerős.

Az elhunyt énekes testvérei egy fokkal megengedőbbek voltak, ám kiderült: ők sem tudták feldolgozni a látottakat. „Az első részből, megmondom őszintén, nem értettem semmit” – mondta Zámbó Arpy, aki azért tiszteli Pintér Tibort, hogy „volt bátorsága” színre vinni a produkciót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top