Sztárok

Sváby András rehabilitálja a zsírt

Jó ügy mellett kampányol Sváby András, legalábbis ő így érzi, és nincs egyedül. Több ismert ember is támogatja a Zsír kell! kampányt.

A Zsír kell! projekt Sváby András és neves séfek segítségével kampányol, miközben szenzációs mangalicákkal lett gazdagabb a magyar állattenyésztés.

A ZSÍR KELL! projekt és a Mangalica Fesztivál szervezői 2018. február 1-jén közös sajtótájékoztatót tartottak a belvárosi Hold utcai Piacon: Wossala Rozina, Bíró Lajos, Vajda Pierre, Litauszki Zsolt, Segal Viktor, Anger Zsolt, Sváby András

„Egy mai sajtótájékoztató nagy pillanatai! Micsoda menő séfek és gasztroarcok közé keveredtem a zsirkell projekt kapcsán. Jó ez az ügy: sokat bántották a szegény zsírt, most mi rehabilitáljuk!” – összegezte viccesen Sváby András

Sváby András a Zsír kell! kampány arca

A ZSÍR KELL! kampány felhívja a figyelmet arra, hogy ellenőrzött mennyiségben, de az emberi szervezetnek igenis szüksége van zsírra. A Zsír kell! csapata az ország meghatározó séfjeivel dolgozik azon, hogy bizonyítsák és elismertebbé tegyék a zsírfogyasztás fontosságát. Az idei évben a Földművelésügyi Minisztérium is támogatja a Zsír kell! programot, így felhívva a figyelmet az itthon termelt termékek magas minőségére és ezek fogyasztásának fontosságára.

Az idei MANGALICA FESZTIVÁL a Szabadság téren lesz, február 9-11 között, amelyen egy főzőversenyre lehet benevezni. A zsűri impozáns: Bíró Lajos, Vajda Pierre, Litauszki Zsolt, Segal Viktor, valamint Anger Zsolt, színész és az idei év Zsír kell! kampányának arca, Sváby András lesznek. Wossala Rozina pedig támogatja a kezdeményezést.

A Managlica Fesztiválon a Zsír kell! kampány keretében több ezer adag, Litauszki Zsolt séf által megálmodott ételt adnak át azoknak, akik teljesítik az idei kampány jelmondatát: Egyél jót, de mozogd le! Február 11-én a fesztivál utolsó napján Rubint Réka tart edzést, ahol, ha valaki teljesít néhány percet, máris gazdagabb lehet egy fínom mangalicaétellel. 

Egy kis Jurassic park itthon is

A mangalicatenyésztés töténetében mérföldkőhöz, az állattenyésztésben egyedülálló eseményhez ért el a szakma, amit a sajtótájékoztatón Tóth Péter a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke és Veégh Attila, a Mangalica fesztiválok főszervezője, a ZSÍR KELL! kampány elindítója jelentettek be.

A 100 éve kihalt fekete mangalica igazi, élő példányaival találkozhatnak a Managlica Fesztiválra látogatók. 20 éves szelekciós tenyésztői és génmegőrzési siker eredményeként újra vannak élő fekete mangalicák. „Szeretitek a Jurassic Parkot? Mi elhozzuk nektek élőben!” – utaltak a szervezők erre az állattenyésztésben kiemelkedő egyedi esetre és sikerre.

A Fesztivál idén még Debrecenben, Szombathelyen, Székesfehérváron és Szegeden mutatja be a Zsír kell! mozgalmat és a fekete mangalicákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top