Sztárok

Állatvédők tehetnek keresztbe Enyedi Ildikó Oscar-sikerének

Návai Anikó újságíró volt az egyik vendég a ma reggeli Mokkában, akit Enyedi Ildikó Oscar-díj jelöléséről kérdeztek. Szerinte az állatvédők még keresztbe tehetnek a Testről és lélekről tengerentúli sikerének.

Enyedi Ildikó Oscar-díj jelöléséről és esélyeiről kérdezte Gönczi Gábor a ma reggeli Mokkában Návai Anikót. Az újságíró elmondta, hogy nagy pozitívum egy női rendező indulása a díjért, ám a vágóhídon játszódó Testről és lélekről című film nem arat osztatlan sikert a tengerentúli állatvédők között.

„Az állatvédőknek nem biztos hogy tetszik a Testről és lélekről, de Ildikó személye és szerénysége segít meggyőzni , hogy a film eljusson oda, ahova kell. Harmadszorra ezt megismételni nagyon nagy dolog lenne. Erősíti az esélyeket, hogy 2 éve a Saul fia megnyerte, tavaly pedig Deák Kristóf rövidfilmje. Emellett pedig a nők szerepe felerősödött az utóbbi időben ezen az eseményen, a történelem során pedig még sosem volt arra példa, hogy magyar rendezőnő nyerje el a díjat” – mondta Návai Anikó a Mokkában.

Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró (k), valamint Morcsányi Géza dramaturg, műfordító és Borbély Alexandra színésznő – MTI Fotó: Mohai Balázs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top