Sztárok

Történelmi győzelem! Babos Tímea megnyerte az Australian Opent női párosban

Ő az első magyar, aki győzött a az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Babos Tímea – oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal – megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét. A pénteki döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzték az orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát.

A 24 éves Babosnak ez az első felnőtt Grand Slam-győzelme, ő az első magyar győztes a torna történetében, és az ötödik magyar, aki felnőtt Grand Slam-címet szerzett Asbóth József, Körmöczy Zsuzsa, Taróczy Balázs és Temesvári Andrea után.

Az Index azt írja, Babosék ellenfelei háromszoros Grand Slam-bajnokként és olimpiai bajnokként léptek pályára. A negyedik győzelemmel a karrier Grand Slamet érhették volna el, de Babosék voltak a jobbak.

A magyar teniszező harmadszor játszott Grand Slam-döntőt női párosban. Wimbledonban 2014-ben és 2016-ban jutott a fináléba, és ugyanott 2015-ben vegyespárosban jutott a döntőbe. Eddig azonban nem sikerült győznie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top