Sztárok

Millióktól esik el Hosszú Katinka

Súlyos pénzektől búcsúzhat el Hosszú Katinka, amiért kihagyja a nemzetközi tornákat. Még mindig nem tudni, hol és mikor versenyez legközelebb az olimpiai és világbajnok.

Hosszú Katinka egymás után mondja le a versenyeket, melyeken mindenki biztosra vette az indulását. A hét végi luxemburgi torna szervezői még reklámfilmjeiket is Hosszú köré építették, a sportoló mégsem áll rajtkőre. „Eddig nem kaptunk választ vagy hírt sem tőle, sem Shane-től. Ezért nélküle tettük közzé a nevezési listát” – közölték a rendezők.

A Blikk emlékeztet: egy évvel ezelőtt az antwerpeni és luxemburgi tornákon Katinka tíz arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett, amiért 3250 eurót, azaz kicsit több, mint másfél millió forintot kapott.

Hosszú Katinka | MTI Fotó: Illyés Tibor

Ez azonban csak töredéke annak a 130 millió forintnak, amit Hosszú tavaly összeúszott. A hatalmas összeg ötöde a magyar rendezésű vizes vb népszerűsítéséért járt, a többi a medencében elért eredményei után.

Hosszú Katinka azonban jelenleg nincs formában: nem tudott időben elkezdeni edzeni, és házassági válsága miatt megszokott edzője sincs az oldalán. Az Iron Lady egyelőre nem tudja, mikor tér vissza a versenyzéshez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top