Sztárok

Szabó Simon petárdával üzletelt

A Moszkva tér tette ismertté Szabó Simon színművészt. A Lakástalkshow-ban gyermekkoráról és magánéletéről is beszél. És szakmázik is.

Szabó Simon saját bevallása szerint is nagyon rossz gyerek volt, összesen négy általános iskolából rúgták ki.

Gázspray-vel, pillangókéssel, petárdával üzleteltek, a befolyt pénzből pedig mindenkit meghívtak a büfében.

Szülei nagyon jól tolerálták a viselkedését, a választást mindig meghagyták neki. Egészen 14 éves koráig, amikor végül Körmendre küldték iskolába, ahol szintén megtalálta a baj, és onnan is szó szerint menekülnie kellett.

„Az kemény volt, négyen-öten kergettek. A körmendi állomáson felszálltam egy vonatra, ami ment Szombathelyig. Bezárkóztam a WC-be, mert tudtam, hogy jönnek. Szombathelyen kimásztam az ablakon. A sínekre leugrottam, és ott felszálltam a mellettem lévő vonatra, ami a legnagyobb szerencsémre a Délibe ment” – mesélt nevetve kalandjairól a ma esti Lakástalkshow-ban.

Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória

Édesapja intenzív és gyors életet élt, Simonék összesen heten vannak testvérek, három feleségtől és egy házasságon kívüli kapcsolatból. Apját ennek ellenére sohasem érezte magától távol, azt szokta meg, hogy nincs vele mindennap. Úgy érzi, igazán felnőtt akkor lett, amikor eltemette az apját, akinek az elvesztése nagyon megviselte.

„Legjobban az mutatja meg, hogy milyen kapcsolatban voltunk apuval, hogy az összes volt felesége, az akkori barátnője és az összes gyereke egy emberként sírtak a temetésen, és egy emberként búcsúztattuk nálunk, a Hold utcában”

– vallott érzéseiről Lovász Lászlónak.

Gyerek volt, amikor statisztaszerepekben kezdett el színészkedni. Keményen végig kellett járnia a szamárlétrát, a gyerekszínészetet követően az Operettszínház különböző darabjaiban játszott. Amikor az Operettszínházat felújították, és nem dolgozhatott tovább, akkor döbbent rá, hogy sztár szeretne lenni. A kereskedelmi televízióval egy időben jött az első reklámfelkérés, végül egy sorozatszerepben látta meg Török Ferenc, és így került be a Moszkva tér című filmbe.

Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória

„Ő volt az első olyan filmrendező az életemben, aki nemcsak egy karaktert látott bennem, hanem meglátta azt, hogy az a srác, aki itt áll a kamera előtt, az végig tud csinálni valamit. Nekem az a visszajelzés, hogy valaki bízik benned, és rád bíz egy szerepet egy filmben, az volt a legfontosabb. Onnantól kezdve behúzott ez az egész világ” – emlékezett vissza.

Szabó Simon mind a mai napig nem meri színésznek vallani magát. Való igaz, még nem volt rá példa, hogy egy Shakespeare-monológot tanuljon be és adjon elő.

Egyszerű, de szerethető karaktereket alakított eddig, de jelenleg épp egy Pálfi György által rendezett darabban testnevelő tanárt játszik, és végre az eddigiektől eltérő szerepben mutathatja meg magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top