Sztárok

Ifj. Richter József: „A cirkusz állatszámok nélkül nem igazi cirkusz”

Ifj. Richter József feleségével együtt vasárnap megnyerte a 42. Monte-Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál fődíját, az Arany Bohócot. Ezt szokták a cirkuszművészet Oscar-díjának is nevezni. Az elismerés kapcsán ifj. Richter József röviden kifejtette, hogy miért van még mindig szükség az állatos számokra a cirkuszban.

Ifj. Richter József kiemelte, hogy édesapja, Richter József és édesanyja, Karola 1974-ben, az első Monte-Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztiválon előadott elefántos akrobataprodukciójukkal Ezüst Bohóc-díjat nyertek, bátyja, Richter Flórián pedig 2004-ben szintén ezüst, 2008-ban pedig első magyarként Arany Bohóc-díjat hozott el Monte-Carlóból. A cirkuszművészeti Oscar-díj elnyerése tehát már családi hagyománynak számít.

Az idei seregszemlén a magyar artisták három különböző számmal léptek fel – írja a zaol.hu. Ifj. Richter József és felesége, Merrylu a Pas de deux – Balett lóháton című számot adta elő, amelyben a nő férje fején és vállán mutatott be különböző trükköket, miközben a férfi két ló hátán vágtatott körbe-körbe a porondon. Minden műsorban bemutatták emellett nagyszabású egzotikus állatszámukat, amelyben több mint 30 állattal, zebrákkal, tevékkel, elefántokkal és zsiráfokkal dolgoznak együtt, továbbá fellépett ifj. Richter József lovas akrobatacsoportja is, akik a már jól ismert, klasszikus magyar számukat mutatták be. Minden alkalommal állva tapsolt a közönség.

Ifj. Richter József a zaol.hu által idézett interjúban kifejtette, hogy a győzelmük a tradicionális cirkusznak is hatalmas siker, hiszen azt mutatja, hogy a közönség és a zsűri egyaránt szeretné látni az állatokat a cirkuszban. „A cirkusz állatszámok nélkül nem igazi cirkusz” – fogalmazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top