Sztárok

Fucsovics kikapott Federertől, de történelmet írt

Fucsovics Márton 6:4, 7:6 (7-3), 6:2-re kikapott a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federertől hétfőn az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. Fucsovics búcsúzott az AusOpentől, de így is hatalmas eredményt ért el.

Grand Slam-meccset jött nyerni Ausztráliába Fucsovics Márton, aki végül harmadik magyarként a 16 közé jutott az Australian Openen. Teljesült a vágya, ugyanis megélte a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer elleni meccset, még ha el is veszítette azt. 

A világranglistán jelenleg még 80. magyar játékos remekül tartotta magát a 36 éves címvédő ellen, aki 5:4-nél az első játszmalabdáját értékesítve szettelőnybe került. A stabil alapvonaljátékot bemutató Fucsovics a folytatásban is hárított bréklabdákat, a rövidítésben viszont 3-3 után már nem tudott labdamenetet nyerni. A harmadik felvonásban a volt világelső kétszer is brékelte elfáradó ellenfelét, és 2 óra 3 perc alatt nyert.

A 25 éves Fucsovics új karriercsúccsal várhatóan a 62–63. helyre jön fel a világranglistán. A nyíregyházi teniszező Baranyi Szabolcs 1973-as menetelése óta az első nyolcaddöntős magyar férfi volt Melbourne-ben és az első magyar 2004  óta, amikor Kapros Anikó az Australian Openen a nyolcaddöntőbe került.

Fucsovics Márton a svájci Roger Federer elleni mérkőzésen, az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében Melbourne-ben 2018. január 22-én (MTI/EPA/Mast Irham)

Roger Federer csak dicsérni tudta ellenfelét

„Nagyon jól játszott, mindene megvan, ami a modern teniszhez kell. Biztosan nehéz mentálisan odamenni két szettes hátrányban, így nem is csoda, hogy ez lett a vége. De nagyon gyors és pontos játékos, sok sikert kívánok neki a továbbiakban” – idézi az Index tudósítása a teniszlegendát. 

 

Íme a meccslabda:

Fucsovics Márton így nyilatkozott a meccs után:

 

Kiemelt kép: MTI/AP/Dita Alangkara

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top