Sztárok

Az 55 éves Jakupcsek Gabriella merészebb és izgalmasabb, mint valaha

Miután elbocsátották a köztévétől, Jakupcsek Gabriella először teljesen eltűnt a nyilvánosság elől – azóta viszont visszatért, és 55. születésnapjára bevállalósabb és érdekesebb ember lett, mint volt valaha is.

Alig több mint két évvel ezelőtt nagy és váratlan fordulatot vett Jakupcsek Gabriella élete, miután egyik pillanatról a másikra megszűnt az állása a Magyar Televíziónál, és elvesztette pályája egyik legsikeresebb műsorát, az akkor már ötszázadik adására készülő Ridikült. Ő azonban a lehető legjobban fogadta a megpróbáltatást: egy időre teljesen eltűnt, aztán lépésről lépésre haladva visszatért először a nyilvánosság elé, majd a tévés szakmába is, sőt még könyvet is írt, mindeközben pedig úgy mutatkozott be korábban ismeretlen oldalairól is, hogy egy pillanatra sem tagadta meg önmagát. Ötvenötödik születésnapját ennek megfelelően ma úgy ünnepelheti, hogy bevallottan remekül érzi magát a bőrében, a nagyközönség pedig jobban ismeri, és közelebb érzi magához, mint valaha. Mi most abból válogattunk, hogy pontosan miért is van ez így, azaz milyen új minőségeiben ismerhettük meg őt ebben a bizonyos két évben.

Az elvált nő

Noha magánéletét nem szereti kiteregetni, ezt az ügyet pedig kifejezett tabuként kezelte, Jakupcsek Gabriella ebben az időszakban többször – például az ArcKépben és a Potyautasban is – őszintén vallott negyedszázaddal ezelőtti válásáról. Sárdobálásba ugyanakkor természetesen most sem kezdett amiatt, hogy Albert Györgyi elszerette tőle a férjét, Máté Gábort – inkább azzal okozott meglepetést, hogy milyen nyíltan beszélt a történtek okozta fájdalomról, és milyen bölcsen mélázott arról, mit rontottak el exével. Jakupcsek elmondta, nem hibáztatja a harmadik felet, ez az ő és a férje kudarca volt, és nem próbálta kisebbíteni a saját szerepét sem – mint fogalmazott, partneréhez hasonlóan ő is munkamániás volt, ráadásul anyagi gondjaik támadtak, így kicsit magára hagyta Mátét, amikor pedig kiderült, hogy megcsalták, annyira sértve érezte magát, hogy három hónap alatt végig is vitte a válást. Mindemellett abból sem csinált titkot, hogy felnőttebb fejjel szerinte már biztosan máshogyan viselkedtek volna, például terápiára mennek, vagy elutaznak, egyszóval mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a kapcsolatot.

Máté Gábor és Jakupcsek Gabriella (Fotó: Steindl Gabriella)

Az anya, akit a lánya bármikor zavarba hoz

Jakupcsek Gabriella sok más műsor mellett elkirándult a Vigyázat, gyerekkel vagyokba is, ahol a lánya annak rendje és módja szerint beégette. Mint Emmától megtudhattuk, a műsorvezetőnő a legtöbbször még véletlenül sem azt mondja férjének, hogy „Szeretlek, Ádám”, hanem azt, hogy „Ne pörgesd fel a gyereket estére”, lefekvés előtt pedig egészen idegesítő módon Mozartot hallgat – sőt még az is kiderült, hogy a szívtelen szülők nemhogy egy kismacskát, de egy hörcsögöt sem akarnak venni a kislánynak. A saját műsoraiban kikezdhetetlenül határozott, sőt régebben kifejezetten szigorúnak tartott Jakupcsek Gabriellát ennyiszer pirulni látni, nos az valódi kuriózum volt.

A szerény háziasszony

Jakupcsek Gabriella rutinos szakácsként érkezett A konyhafőnök VIP-ba, de kifejezetten várta, hogy fejlődhessen, tanulhasson, vagy ahogy ő fogalmazott, „tápláló mamából” átváltozhasson „dögös, tűzről pattant nővé, aki érti is, hogy mit csinál, nem csak csinálja”. Az a vágya ugyan nem teljesült, hogy ha megnyeri a játékot, kiszáll addigi életéből, és elutazik, hogy megtanuljon profi szinten főzni, mert távoznia kellett a műsorból, de azt így is megmutatta, hogy nincs elveszve a konyhában, és a kiesését is jól fogadta: mint elmondta, ennyi idő alatt is rengeteget tanult, sok jó ötletet kapott, és bátrabb lett a főzésben.

Fotó: TV2

Az ajánlatokra nemet mondó tévés

Jakupcseket évtizedekig úgy ismertük, mint aki valamilyen formában folyamatosan képernyőn van, a köztévétől való kényszerű távozását követően viszont nemcsak hogy háttérbe húzódott, de egy időre teljesen el is tűnt, a munkaajánlatokra pedig még azután is sokáig nemet mondott, hogy a nyilvánosság elé visszatért. Erről részletesen az Elviszlek magammalban beszélt, ahol elárulta, hogy korábbi munkahelye tulajdonképpen már az elbocsátása napján megpróbált visszacsinálni mindent, mivel azonban a legegyszerűbb feltételei sem teljesültek, ő nem ment bele a dologba, és innentől kezdve „be is ragadt nála a »Nem« gomb” – ami azért szintén eléggé idegen attól az embertől, akinek megismertük. Az idő azonban ezen a téren is őt igazolta.

Fotó: Zsigmond László

A lovi nagy rajongója

Végül ne feledkezzünk el arról sem, hogy amikor Pimaszúr átcuccolt hozzá, Jakupcsekről az is kiderült, hogy szereti a lóversenyt – elvégre korábban ezt sem sokan feltételezték volna róla. Mint megtudhattuk, a műsorvezető a játék és a versengés iránti vonzódását nagypapájának köszönheti, aki rendszeresen kivitte magával az ügetőre, így természetesen nem veti meg a lovit sem, csak épp ő szerencsére minden szenvedélye ellenére sem játszaná el az összes vagyonát a futamokon. Mit is lehetne ezek után mondani? Kívánunk még egyszer ugyanennyi évet, lehetőleg az elmúlt kettőhöz hasonló szellemiségben, és viszlát a bukinál!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top