Sztárok

Férje helyett vele edz Hosszú Katinka

Válságba jutott házassága miatt Hosszú Katinka továbbra is edző nélkül készül, a Miamiba is vele tartó Dudás Dániel próbál neki segíteni a Duna Arénában. Február elsejéig el kellene dönteni, hogy Shane Tusup visszamegy-e hozzá az edzéseket megtartani, vagy sem.

A világ legjobbja nem engedhetné meg magának, hogy megfelelő szakember nélkül tréningezzen – a Bors szerint egyre türelmetlenebb az úszószakma, amiért megromlott házasságuk miatt Hosszú Katinka a trénere és férje, Shane Tusup nélkül edz már január eleje óta.

Ugyan a Duna Arénát Hosszú a férje nélkül látogatja, segítsége azért van: edzőpartnere, a Miamiba is vele tartó Dudás Dániel most trénerként is funkcionál. Ez azonban egy kényszerhelyzet, a lapnak a neve elhallgatását kérő nyilatkozó szerint Dudás Dánielnek nem az a feladata, hogy  – az év edzőjének megválasztott Tusuphoz hasonlóan – edzéstervet készítsen, technikát javítson, csupán időt mér, és más kisebb dolgokban segíti Hosszút. „A világ legjobbját pedig egy felkészült, képzett trénernek kell irányítania, ha fenn akarja tartani a motivációt, és további sikereket akar elérni” – fogalmazott a névtelenül nyilatkozó.

A lap úgy tudja, hogy az úszónő az úszószövetség elnökével, Wladár Sándorral már több informális beszélgetést folytatott a jövővel kapcsolatban, hivatalos találkozóra pedig csütörtökön kerülhet sor. Az idő sürgeti az olimpiai bajnokot, ugyanis február elsején lép hatályba a kiemelt edzői programban helyet kapó szakemberek 2018-as fizetése. Tavaly Shane havi nettó egymillió forint javadalmazásban részesült, ám mindez szintén veszélybe kerül, ha a jövőben nem ő lesz felesége edzője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top