Sztárok

Felejtsd el Hugh Jackmant és Robert Downey Jr.-t! – 6 híres szerep, amit hamarosan új színészre osztanak

Sok-sok évtizeddel ezelőtt egy színész még egyenlő volt a szerepével, de James Bond az évek során megmutatta: bármily legendás is egy alakítás, mindenki lecserélhető. A következő néhány évben az alábbi legendás figurák kerülhetnek új színészekhez.

Vasember

Akitől búcsúzunk: Robert Downey Jr.
Bár ezt hivatalosan még senki sem erősítette meg a Marvelnél, szinte mindenki biztosra veszi, hogy a következő Bosszúállók mozi, a Végtelen háború több kedvenc szuperhősünk kivégzéséhez vezet, mivel a Marvel a következő fázisra nagy megújulást ígér. A legveszélyeztetettebb hármas Vasemberé, Thoré és Amerika Kapitányé, akik a legrégebben űzik az ipart a cégnél, ennek köszönhetően az őket játszó színészek gázsija is erősen emelkedett, ami leginkább Robert Downey Jr.-ra igaz. A cég híres arról, hogy nem fog vastagon a tolla, amikor a szerződések fizetés részéhez ér, így nem csoda, hogy Downey Jr. rekordgázsija csípi a szemüket, és ha nem muszáj, nem akarják többször kifizetni. Ebből következően nem kell nagy jósnak lennünk, ha azt mondjuk, hogy bizony Tony Stark az életét veszti majd ebben a háborúban. És ahhoz sem kell jövőbe látni, hogy azt mondjuk: a Marvel néhány éven belül tutira bejelent egy másik színészt, aki magára öltheti Vasember páncélját. Ráadásul a képregényrajongók sem háborodhatnak fel, hiszen ott sem Tony Stark volt az egyetlen Vasember.

Ace Ventura

Akitől búcsúzunk: Jim Carrey
Utoljára 1995-öt írtunk, amikor új Ace Ventura filmet köszönthettünk a mozikban, ezért is volt sokkoló a hír, hogy az állati nyomozoo új filmet kap, de ez nem harmadik rész lesz, hanem rebootolják a szériát. A Morgan Creek filmgyártó cég azt tervezi, hogy Ventura sosem látott fia vagy lánya (még tárgyalás alatt) veheti át a stafétabotot az állati nyomozások ügyében, és a stúdió arra is nyitott, hogy Jim Carrey-t is visszahozza, hogy mellékszereplőként búcsúzhasson el a saját franchise-ától. Papíron ez elég szarul hangzik, reméljük, a mozivásznat nézve nem ez a barna dolog fog elsőként eszünkbe jutni, ha egyszer majd elkészül a film.

James Bond

Akitől búcsúzunk: Daniel Craig
Ok, James Bond kapcsán ennyi színész után azért már nem akkora kunszt egy újabb csere, és az is igaz, hogy Daniel Craiget egyszer még viszontláthatjuk 007-esként, de addig az út nagyon rögösnek ígérkezik. A színész az utolsó, Spectre című Bond-kaland után lépten-nyomon hangoztatta, hogy esze ágában sincs még egyszer ügynökösködni, az elmúlt években pedig sorra jöttek ki az egymásnak is gyakran ellentmondó nyilatkozatai a témában. Ezt a játékot olyannyira túlzásba vitte, hogy még a legnagyobb rajongóit is elbizonytalanította: biztosan egy olyan 007-est akarnak viszontlátni, aki a háta közepére se kívánja az egészet? A dolog mostanra tisztázódni látszik, és a 2019-re ígért Bond moziban immár biztosnak tűnik Craig szereplése. Viszont ez után tényleg itt lesz az ideje elgondolkodni a váltáson. Vajon ismét egy fehér bőrű, brit férfi bújhat a 007-es bőrébe, vagy a producerek merészebben gondolkodnak ennél?

Batman

Akitől búcsúzunk: Ben Affleck
Bondhoz hasonlóan Batman is igazi vándorszerep, és a szerződése szerint Ben Afflecknek még jó néhány alkalommal denevérjelmezt kellene öltenie, de arra, hogy ez tényleg így legyen, alig van esély. A színész a Batman Superman ellen negatív fogadtatása (Sad Affleck) után látványosan elvesztette kedvét a szuperhősködéshez, Az Igazság Ligáját már robotpilóta üzemmódban játszotta végig. Úgy volt, hogy maga is rendez egy Batman filmet, de végül nem élt a lehetőséggel, a helyébe lépett rendező pedig nemrég kijelentette, hogy a filmjét nem Ben Affleck főszereplésével képzeli. A DC Comicsnál épp nemrég történt vezetőváltás, tehát valószínűsíthető, hogy az új vezér dönti majd el, számítanak-e még az unott Affleckre, de ha tippelnünk kellene, akkor azt mondanánk, hogy itt bizony csere várható.

Frank Drebin

Akitől búcsúzunk: Leslie Nielsen
A faarccal előadott poénbombák nagymestere, Leslie Nielsen ugyan már nyolc éve nincs köztünk, mégsem tűnt jó ötletnek, amikor a Paramount pár éve bejelentette, hogy újabb Csupasz pisztoly filmeket szeretne készíteni, ahol Frank Drebin hadnagy szerepét egy másik színészre, a Másnaposok filmekből ismert Ed Helmsre osztanák. A bejelentés nagy visszhangot kavart, viszont maga a film azóta az istennek sem akar elkészülni, Helms pedig már úgy nyilatkozott, hogy nem sok esélyt lát rá, hogy a nézők Frank Drebinként láthassák viszont. Ha tippelnünk kellene, pár éven belül így is, úgy is elkészült egy új Csupasz pisztoly film, így már csak azt várjuk, ki lesz végül a főszereplője.

Farkas

Akitől búcsúzunk: Hugh Jackman
Igen, Farkas (vagy az igazi képregényfanatikusoknak Rozsomák) igencsak meghalt a legutóbbi, Logan címre hallgató filmben, de ne higgyük azt, hogy visszatérésének ez akadálya lenne a későbbiekben. Az már inkább, hogy a szereppel teljesen összenőtt Hugh Jackman kijelentette, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy használta az ikonikus karmait, és még az sem tudja visszacsábítani, hogy a Fox stúdiót időközben megvette a Disney, így az X-Menek pár év múlva már vígan vegyülhetnek a Bosszúállókkal és a többiekkel a filmekben. Logan azonban túl értékes figura ahhoz, hogy veszni hagyják, szóval néhány év múlva garantáltan visszatérhet, és akkor már vígan bratyizhat a vásznon Hulkkal, Doctor Strange-dzsel, a Hangyával és a többiekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top