Sztárok

Catherine Deneuve szerint túlzás a #MeToo-kampány

A francia színésznő is csatlakozott ahhoz a nyílt levélhez, amelyben száznál is több nő szerint a #MeToo-kampány átesett a ló túlsó oldalára.

Alig két nap telt el azóta, hogy egész Hollywood talpig feketében állt ki a szexuális zaklatások áldozatai mellett a Golden Globe-díj-átadón. Most viszont több mint száz francia, filmszakmában dolgozó nő írt alá egy nyílt levelet, amelyben elutasítják a hónapok óta futó #MeToo-kampányt – írja a 24.hu.

A LeMonde-ban megjelent közleményhez az egyik leghíresebb francia színésznő, Catherine Deneuve is csatlakozott. Szerintük a #MeToo-mozgalom túllőtt a célon azzal, hogy az áldozatok nyilvános vádakon keresztül számoltak be személyes történeteikről, és ezzel egy diktatórikus közeget hoztak létre.

A nemi erőszak bűn. De a kitartó vagy ügyetlen flörtölés nem az, ahogy a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió. A Weinstein-botrány után jogosan eszméltünk rá a nők elleni szexuális erőszakra, különösen arra, hogy a munkahelyeken a férfiak visszaélhetnek a hatalmukkal. Ez szükséges volt, de most a szólás szabadsága átejtett minket a ló túlsó oldalára.

A levél szerint a zaklatók egy lapra kerültek a szexuális bűnözőkkel, anélkül, hogy az érintett férfiak meg tudták volna magukat védeni. Mint írják, elég volt egy megérintett térd, egy intim téma a munkavacsorán vagy egy szexuális tartalmú üzenet egy olyan nőnek, aki nem viszonozta az érdeklődést. Az elhamarkodott igazságszolgáltatás szedte az áldozatait.

Megvédjük az ostromlás szabadságát, mert ez is szexuális szabadság elengedhetetlen része.

A francia nőkhöz csatlakozó Catherine Deneuve nem először véd hasonló ügyet. Korábban az Oscar-díjas Roman Polanski mellett állt ki, akit több nő vádolt szexuális erőszakkal, és maga is beismerte, hogy megerőszakolt egy 13 éves lányt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top