Sztárok

Shane Tusup bukhatja az egymilliós fizetését, ha nem ő lesz Hosszú edzője

Ha a továbbiakban nem Shane Tusup fogja edzeni Hosszú Katinkát, akkor elképzelhető, hogy a kiemelt edzői program (KEP) keretében nem fogják neki megítélni a nettó egymillió forintos javadalmazást.

Február elsején lépnek hatályba a 2018-as évre szóló fizetések a kiemelt edzői programban (KEP) helyet kapó szakembereknek. 2017-ben Shane Tusup havi nettó egymillió forint javadalmazásban részesült, de nem biztos, hogy a jövőben is megkapja ezt az összeget, ha nem ő marad felesége, Hosszú Katinka edzője – emlékeztet az Infostart.hu.

December közepe óta ismeretes, hogy Hosszú Katinkáék házassága megromlott, ezért lehet tartani attól, hogy a jövőben nem Shane Tusup fogja edzeni az olimpiai bajnok úszónőt. Mivel a KEP edzőinek járó javadalmazásra a sportági szakszövetség tesz javaslatot a sportállamtitkárságnak, és ezt a javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Edzők Társasága véleményezi, a Magyar Úszószövetségnek záros határidőn belül tisztáznia kell Hosszú Katinkával, hogy ki lesz az edzője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top