Sztárok

Örökölt betegség nehezíti Kern András életét

A népszerű színész-komikus évtizedek óta küzd depresszióval. Kern András őszintén mesélt kórházi kezeléséről is.

Már huszonévesen felismerte Kern András, hogy valami nincs rendben a lelkével, ezért szakember segítségét kérte. Az azóta elhunyt pszichológuslegendához, Popper Péterhez fordult tanácsért. „Végighallgatta az én depresszióra való hajlamom történetét, és azt mondta: nézze, két változat van, vagy ide lefekszik a díványra, kicsit beszél magáról – ezt úgy hívják, hogy pszichoanalízis –, és megállapítjuk, hogy a depressziójának mi az oka, de ez egy-két évig tarthat” – emlékezett vissza a színész.

Kern András

„Egy-két év, amíg maga rájön, hogy szerelmes vagyok anyámba, avagy látens homoszexuális vagyok? És mi a másik opció?” – idézi fel a frusztrált beszélgetést Kern. Popper ekkor pszichiátert és gyógyszeres kezelést ajánlott.

„Azóta is szedek antidepresszánst meg ilyen-olyan gyógyszereket, hogy a farmakológia segítségével oldjuk meg a depresszióm létét. Kicsit meg is oldja. Nem nagyon, de egy kicsit” – mondta Kern a Blikk szerint. De hangulatváltozásai így is vannak, és mikor rátör a „búskomorság”, azzal nem tud mit kezdeni. A színész úgy véli, édesanyjától örökölte a depresszióra való hajlamot.

Kern korábban arról mesélt, miért hagyott fel az önpusztítással egy súlyos gyomorvérzés után. Akkor úgy fogalmazott, „nem vagyok rosszkedvű, csak néha kicsit depressziós”. Most már tudjuk, sajnos nem viccelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top