Sztárok

Stohl András még mindig fizeti a gyerektartást

A Morning Show idei első adásában Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter arról beszélgettek, hogyan érdemes a szülőknek pénzügyi tudatosságra nevelni gyermekeiket. Stohl András megdöbbentő dolgot osztott meg a hallgatókkal.

Bár Stohl András elhagyta Ancsikát, és új kapcsolata van, még mindig jó viszonyt ápol gyermekei édesanyjával. Természetesen a válástól függetlenül a gyerekeivel való viszonya nem változott, sőt, most egy megdöbbentő dolgot is elárult a pénzügyekkel kapcsolatban. „Amikor szólnak a gyerekeim, hogy kell valamire pénz, azonnal adok, de meglepő módon a nagyobbak már nem nagyon igénylik. Még mindig fizetem a gyerektartást, de nem az anyukájuknak adom, hanem közvetlenül a gyerekeimnek, ami egyfajta zsebpénznek minősül” – mondta Stohl András.

A színész a legkisebb lányának általában a vásárlásból maradt visszajárót szokta odaadni. „Ha aprópénzt kapok a boltban, azt a tízéves lányom elteheti. Olyan is volt már, hogy én kértem kölcsön tőle egy ezrest, és nagyon örült, hogy kisegített, de nem is felejtette el, hogy tartozom neki” – mesélte nevetve Stohl a Class FM-en, és megosztotta azt is, hogy számára nagyon fontos, hogy a gyerekei megtisztelik azzal, hogy elmondják, hogy mire szeretnék költeni a pénzt, amit kérnek tőle, éppen ezért nem szokta ellenőrizni, hogy valóban arra költik-e.

Abban mindhárom műsorvezető egyetértett, hogy érdemes játékos megközelítéssel nevelni a gyereket a pénzügyi tudatosságra, és lehetőség szerint egy összeget adni minden hónapban zsebpénznek, ami különválik az uzsonnapénztől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top