Sztárok

Indulhat a parti, vagy inkább dögöljön meg mindenki? – Ma van DJ Bobo és Marilyn Manson születésnapja is

DJ Bobo egész karrierje a levegőben vibráló pozitív energiákról szól, Marilyn Manson viszont csak a negatív hullámokat fogja, és adja tovább. Mivel azonban mindketten ma ünneplik a születésnapjukat, megnézzük, mennyire lehet közös nevezőre hozni őket.

A pontosan egy év különbséggel világra jött írók, E. L. James és Bret Easton Ellis tavalyi születésnapja után ez a januári péntek is elénk sodort egy furcsa sztárpárost, akik 365 nap eltéréssel érkeztek meg világunkba: ma DJ Bobo és Marilyn Manson ünnepel egyszerre, előbbi az ötvenediket, utóbbi a negyvenkilencediket. Itt van tehát az újabb kiváló alkalom, hogy ellenőrizzük az asztrológiai tézist, miszerint a hasonló csillagzat alatt született emberekben sok a közös.

 DJ Bobo
Marilyn Manson
1968. január 5-én született. 1969. január 5-én született.
A valódi neve René Baumann. A valódi neve Brian Hugh Warner.
Énekesi karrierje előtt DJ volt, innen a művészneve. Nyilván valami kedveset és könnyen megjegyezhetőt akart választani. Énekesi karrierje előtt újságíró volt. A művésznevét Marilyn Monroe és Charles Manson ihlette. Bevallottan valami sokkolót és könnyen megjegyezhetőt akart választani.
Eurodance-ben utazik. Sokkrockban utazik.
Rappel és táncol. Az éneket másra bízza. Énekel és üvölt. A táncot nem bízza senkire.
Nem a szép arcának köszönheti a karrierjét. Nem a szép arcának köszönheti a karrierjét.
Ettől függetlenül nem egy riasztó karakter. Riasztó karakter.
Az ajka például természeténél fogva felfelé görbül. Az ajka például természeténél fogva lefelé görbül.
A diszkrét smink sem javít rajta. A vastag smink sem javít rajta, bár nem is ez a célja. A céljával ellentétben azonban rontani sem tud a fizimiskáján.
A kilencvenes években volt a csúcson. A kilencvenes években volt a csúcson.
Rajongótáborának derékhadát a zenetévéket bámuló kiskamaszok adták. Rajongótáborának derékhadát a zenetévéket megvető nagykamaszok adták.
Legnagyobb sikerei idején rengetegen imádták, és rengetegen gyűlölték. Legnagyobb sikerei idején rengetegen imádták, és rengetegen gyűlölték.
Viszont gyűlölői szerint is csak a jó ízlésre jelentett veszélyt. Gyűlölői szerint a társadalomra is veszélyt jelentett.
Nem is tüntettek ellene soha. A tüntetők végigkísérték a turnéit.
És főleg nem rendelt misét lélekromboló tevékenysége ellen Szikora Róbert. Amikor 2005-ben Budapesten lépett fel, Szikora Róbert misét rendelt lélekromboló tevékenysége ellen.
Sosem dolgozott fel metálszámokat, valószínűleg Marilyn Mansont sem fog játszani. Sok popdalt feldolgozott, de DJ Bobót biztosan soha nem fog játszani.
Alighanem tudja, ki az a Marilyn Manson. Nem biztos, hogy tudja, ki az a DJ Bobo.
Másodállásban az ENSZ Élelmezésügyi Világprogramjának svájci nagykövete. Másodállásban színész. Általában negatív figurákat alakít. Nagyon negatív figurákat.
Olyan slágerek szerzője, mint az Everybody, a Pray, a Freedom, a Let the Dream Come True és a Love Is All Around. Olyan dalok szerzője, mint a Get Your Gunn, az Antichrist Superstar, az I Don’t Like the Drugs (But the Drugs Like Me) és a This Is the New Shit.
„Everybody shake your body, DJ Bobo starts the party
Up and down, here we go, don’t look back just let it flow”
„But I’m not a slave to a god that doesn’t exist
And I’m not a slave to a world that doesn’t give a shit”
„See it in the eyes of a mother and her child, see it in the eyes of a friend
Love is all around, love is all around, love is all around!”
„There’s no time to discriminate
Hate every motherfucker that’s in your way”
16 éve házas, két gyerek apja. Volt házas, de viszonylag hamar félrelépett, és elvált. Azóta is néhány évig tartó kapcsolatokban utazik, gyereke (hivatalosan) nincs.
Ez is illik hozzá. Ez is illik hozzá.
Valószínűleg mindig is csak egy német, olasz és magyar nyelvterületen híres Eurodance-sztár akart lenni. Bevallottan az egész világra hatást gyakorló felforgató művész akart lenni.
Sikerült neki. Legfeljebb részben sikerült neki.
Ennél fogva van is benne valami komikus. Ennél fogva van is benne valami komikus.
Tavaly fellépett a Budapest Parkban. Tavaly fellépett a Budapest Parkban.
Aligha volt nagy átfedés a két koncert közönségében. Ugyanakkor nem lepődnénk meg, ha páran ott lettek volna mind a kettőn.

 

Még több Marilyn Manson az NLCafén:

Marilyn Manson kirúgta nemi erőszakkal vádolt basszusgitárosát
Lemondta koncertjeit Marilyn Manson
Rádőlt a díszlet koncert közben Marilyn Mansonra 
Cinthya Dictator ijesztő volt Marilyn Manson koncertjén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top