Sztárok

Meryl Streep: „Melania Trump némaságáról akarok hallani”

Meryl Streep és Tom Hanks közösen adtak interjút a New York Timesnak új filmjük, A Pentagon titkai kapcsán. Természetesen a Harvey Weinstein körül kialakult zaklatásos botrányt most sem hagyhatták szó nélkül, Streep ezúttal szúrós megjegyzést címzett Melania Trumpnak.

A New York Times újságírója azzal hozta fel a kikerülhetetlen témát, hogy mivel Streep többször is dolgozott olyan filmekben, amelyeknek a sokszorosan szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein volt a producere, a nagyközönség nagyon várta, mikor mond ő is valamit a botrányról. Amikor azonban először megszólalt, abból botrány lett.  Streep több kollégájával együtt kijelentette, hogy feketébe öltözve vesz majd részt a Golden Globe-gálán, hogy ezzel „csendben tiltakozzon” a szexuális zaklatások ellen. Erre Rose McGowan színésznő, aki Weinsteint nemi erőszakkal vádolja, közölte: épp az olyan színésznők csendjével van a baj, mint Meryl Streep, hiszen szerinte ő is tudott az egészről, mégis néma maradt.

Bár Meryl Streep egyszer elmondta, hogy McGowan állításával ellentétben nem tudott a zaklatásokról, most ezt nyomatékosította. „Őszintén, tényleg nem tudtam róla. Azt tudtam, hogy Weinsteinnek vannak barátnői, de amikor különböző pletykákat hallottam színésznőkről, azt hittem, ezekkel csak be akarják sározni őket, és így akarják elhitetni, hogy nem alkalmasak a munkára. Ettől a hideg futkosott a hátamon. Arról nem tudtam, hogy bármilyen formában is erőszakot követ el másokon. Engem sosem hívott hotelszobákba” – idézi az Index a NYT interjúját. 

Streep korábbi hallgatásáról az ügyben azt mondta: „Nem akarok többet az én némaságomról hallani. Melania Trump némaságáról akarok hallani. Róla hallani szeretnék. Neki sok fontos dolgot kéne mondania. Ahogy Ivankának is. Azt szeretném, ha ő megszólalna.” 

Tom Hanks a Weinstein-botrányhoz annyit fűzött hozzá, hogy kijelentette: „Tudatosan sosem voltam Weinstein cinkosa, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehettem volna hanyag vagy tudatlan.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top