Sztárok

Hollywoodi sztárok 15 millió dollárból tennének a szexuális zaklatások ellen

300 hollywoodi filmes indít közös programot a szexuális zaklatások ellen, köztük Natalie Portman, Cate Blanchett, Meryl Streep.

Nemcsak a filmiparban, hanem minden amerikai munkahelyen megelőznék a szexuális zaklatásokat azok a hollywoodi színészek, rendezők, producerek és más filmesek, akik nyílt levelet tettek közzé a New York Timesban hétfőn, az új év első napján.

Bejelentették, hogy 15 millió dolláros alapot hoznak létre, amelyből a zaklatást átélt, kevésbé kiváltságos anyagi és társadalmi helyzetben lévő nők védelmét támogatnák. A tervek szerint jogi segítséget nyújtanak az áldozatoknak, és lobbizni fognak egy olyan törvény elfogadásáért, amely büntetné a szexuális zaklatások áldozatait elnémító, elhallgatási megállapodásokkal machináló cégeket.

Akik megtörték a csendet. Ilyen volt a Time magazin 2017-es „év embere” címlapja.
Fotó: Billy & Hells / TIME Inc. / AFP

A kezdeményezéshez csatlakozott többek között Cate Blanchett, Mery Streep, Natalie Portman, Eva Longoria, Margot Robbie, a Weinstein-ügyben és a #metoo-kampányban is megszólaló Ashley Judd. (via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top