Sztárok

3 legenda, akik szilveszterkor születtek

December 31. az év utolsó napja, a számvetések és a szilveszteri bulik ideje, vagy éppen a születésnapi zsúroké. Három legenda tudna erről mesélni.

Azt tartják, szerencsés ember, aki szilveszterkor vagy új év első napján születik. Hogy honnan jön a babona, azt nem tudja senki. Ha Petőfi Sándort vesszük, akkor azt mondhatjuk, rövid életét tekintve talán nem volt szerencsés, de amit az utókorra hagyott, az örök. De nem ő az egyetlen, aki szilveszterkor ünnepelhette a születésnapját is.

89 éve, 1927. december 31-én született Ruttkai Éva

A színésznő emlékezetes alakításai közé tartozik a Szent Johanna, a Rómeó és Júlia címszerepe, valamint az Egy pikoló világos, a Butaságom története és a Szindbád című filmek főszerepe. Pályáját ötéves korában, gyermekszínészként a Lakner-féle Gyermekszínházban kezdte. A kor egyik legnagyobb színésznőjének számított, ma is megannyi régi filmben csodálhatjuk legendás alakításait. Gábor Miklós színész felesége, majd Latinovits Zoltán élettársa volt. 1986-ban hunyt el rákban.

Ezt is érdemes elolvasnod Ruttkai Éváról: “A létezésünkkel segítettük egymást”

79 éve, 1937. december 31-én született Anthony Hopkins

A Királyi Színiakadémián végzett ezüst fokozattal. Filmes pályáját Az oroszlán télen Oroszlánszívű Richárdjaként kezdte, amiért a Brit Filmakadémia díjára jelölték. Ezután olyan filmekkel folytatta, mint A híd túl messze van, A mágus – Rémisztő love story, Az elefántember, a Bounty, a Szenvedélyek viharában, az Árnyékország, a Szellem a házban, A vadon foglyai, a Zorro álarca, az Amistad és a Ha eljön Joe Black. A bárányok hallgatnak című filmben a kannibál dr. Hannibal Lecter szerepében nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, melyre utána még háromszor jelölték: egyszer a Napok romjai című brit filmdrámáért, az Oliver Stone-féle Nixon címszerepéért és a Steven Spielberg által rendezett Amistad című film mellékszerepéért. Figyelemre méltó munkássága elismeréseképpen 1993-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte.

Ezt is érdemes megnézned: hallgasd meg Sir Anthony Hopkins 50 éve írt keringőjét! – videó

68 éve, 1948. december 31-én született Donna Summer 

Az ötszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő, színésznő az 1970-es évek legnagyobb diszkókirálynője volt, aki tehetsége és sikerei révén lekörözte két legnagyobb riválisát, Amanda Leart és Grace Jonest. Egyike volt azon kevés diszkósztárnak, akik a műfaj hanyatlásával sem merültek feledésbe: az 1980-as és az 1990-es években, sőt még az új évezredben is szerepelt a slágerlistákon. Repertoárja közben R&B, rock és gospel stílusú dalokkal bővült. Számos rangos zenei díjat kapott, lemezei több mint 120 millió példányban fogytak el világszerte.

Donna Summer próbálta titkolni a betegségét, de 2012-ben legyőzte őt a gyilkos kór, a rák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top