Sztárok

Kukkants be Rubint Rékáék karácsonyába!

Rubint Réka idén a tökéletes karácsonyt tűzte ki célul. A magyar fitneszkirálynőnek mindig a család az első, így idén már semmilyen felkérést nem vállal, hogy az ünnepek alatt minden figyelmét a családjának szentelhesse.

Rubint Réka nemrég elárulta, mit szeret Norbiban, de most a NLCafe.hu olvasóinak azt is megmutatja, hogy mit készít karácsonykor a családnak. Természetesen ilyenkor is ügyel az alakjára, de az ünnepek alatt néha megengedheti magának, hogy ,,bűnözzön”. Rubint Réka elárulja, mik azok a receptek, amik nem maradhatnak le az idei ünnepi asztalról a Schobert családnál. Természetesen egyik fogás sem tartalmaz cukrot, így a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

Gesztenyekrémleves muskotályos borral:

„A halászlé is elmaradhatatlan fogás karácsonykor, de amikor időm engedi igyekszem kísérletezni a hagyományostól kicsit eltérő, mégis az ünnep hangulatát idéző fogásokkal. Idén ezzel a gesztenyekrémlevessel is megpróbálkozom, és remélem, imádni fogják a gyerekek.”

Hozzávalók:
50 g hagyma
1 ek. extra szűz olíva olaj
15 g vaj
½ ágacska friss rozmaring
5 g szárított vargánya gomba
250 g gesztenye massza
200 ml tokaji muskotály
500 ml alapjé
sótört színes bors
100 g mazsola

Elkészítés: A mazsolát főzzük fel a borral. A hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon és az olajon üvegesre dinszteljük. Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított vargányát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál. A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet). Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is, majd turmixgép segítségével krémesítsük, habosítsuk a levest. Tálaláskor a felnőtteknek adjunk a leveshez a mazsolából, gyerekeknek pedig szórjunk rá egy kis pirított mandulát. 15 perc alatt elkészül, érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni.

Mákos-meggyes-fahéjas bejglitöltelék

„A bejgli az a karácsonyi édesség amiből nem tudok soha eleget csinálni. Szuper ajándék a családjáráskor és elmaradhatatlan édesség a karácsonyi asztalról. A hagyományos tölteléket sem tudjuk soha megunni, de idén úgy döntöttem csavarok rajta egy picit és egy kevés meggyel és fahéjjal is kipróbáljuk a mákos verziót.”

Hozzávalók a mákos töltelékhez:
3 dl tejet
15 dkg édesítőszert
1 vaníliarúd fele
40 dkg darált mákot
1 kk. fahéj
egy üveg cukormentes magozott meggy

Elkészítés: A hozzávalókat a meggy és a tej kivételéve egy turmixba összekeverem majd a gázon
melegedő tejhez adom és picit felfőzöm, végül hozzáadom a magozott meggyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top