Sztárok

Ferenc pápától még a karácsony is más

A Vatikán történetének legnagyobb reformembere számos változtatást eszközölt – teljesen másképp él, mint elődei. Meg sem lepődünk, hogy a karácsonyt is megújította.

Ferenc pápa legújabb terve, hogy újrafordíttatná a Miatyánkot – na jó, ez az egyik legmeglepőbb lépése, de eddig is csinált már olyat, amitől mindenkinek tátva maradt a szája. Nemrég leforgatta az első játékfilmet a Vatikánban, amiben ő is szerepel.

Ferenc pápa sok mindent megreformált

Újdonságaival, változtatásaival sok keresztény nem ért egyet, eretnek tanítással is vádolták már, de ő ezek után sem állt be a sorba. Nem is csodálkozunk, hogy a karácsonyt is megújítaná.

Ferenc pápa minden karácsonykor meglepetést okoz

2013-ban, amikor megválasztották, rögtön változtatott néhány rég bevett szokáson. Elődei karácsonykor az Urbi et Orbi áldáskor számos nyelven köszöntötték a híveket, ő azonban ezt nem tartotta fontosnak: csak latinul mondta el az áldást, amivel nagy megrökönyödést keltett. A karácsonyi misét is megváltoztatta, a megszokott dalok helyett Mozart-művet illesztett az ünnepi szertartásba, felrúgva ezzel egy sok évszázados szabályt. Lehet ellene is érvelni, de nem érdemes, hiszen Ferenc pápa  az egyik legkúlabb pápa. 

Ferenc pápa idei születésnapi tortája egy hatalmas pizza volt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top