Sztárok

Karácsonyi kalóriapara? Hallgassunk Ashley Grahamre, a plusz size királynőre!

Hagyjuk a sok okosságot arról, hogyan kell feszengve figyelni a kilókra az ünnepek alatt, inkább élvezzük gondolatlanul ezt a kellemes időszakot! Aki segít: a plus size nagyasszonya, Ashley Graham.

Így év vége felé lépten-nyomon arról olvas az ember, hogyan kell formába jönni az ünnepekre, hogyan kell „ügyesen” enni a nagy lakomákon, aztán pedig hogyan kell megszabadulni a mégis felszaladt kilóktól, miután természetesen újévi fogadalmat tettünk, hogy lefogyunk. A jó formával, a tudatos táplálkozással és a sportos életmóddal persze nincs semmi gond, sőt, de mindannyian tudjuk, hogy az efféle tanácsok nagy része valójában nem erről szól, hanem egy sem természetesnek, sem egészségesnek nem mondható, ráadásul sokszor elérhetetlen testképideálról, úgyhogy időszerű elhelyezni a mérleg másik serpenyőjében néhány józanabb gondolatot is a témával kapcsolatban. Ha pedig ilyen gondolatokat keresünk, a legmegbízhatóbb forrás még mindig Ashley Graham, mert ő nemcsak büszkén vállalja a testét, de jól meg is tudja fogalmazni, miért érdemesebb úgy állni a dologhoz, ahogy ő teszi, és közben még az egészséges életmódot is népszerűsíti – a szó tehát máris a plus size nagyasszonyé.

Ashley Graham karácsonykor átsegít minden kiló parán

„Mi, nők hajlamosak vagyunk fejest ugrani abba, amit »önmagunk tökéletesítésének« nevezünk, ebből pedig egy soha véget nem érő hajsza kerekedik, aminek a célja a testünk állandó megújítása. Azt mondják, a terebélyes hajkorona gyönyörű – attól viszont nem lesz fiúd, ha a combod terebélyes. Meg azt is, hogy a telt ajak szexi – de ha a karod telt, azt már el kell fedni, takargatni kell. Valójában viszont nagyon sokan vagyunk, akik úgy szeretjük magunkat, ahogy vagyunk!”

„A szépségnek nincs egyetlen, általános érvényű definíciója, és nem létezik tökéletes testalkat sem.”

„Ne hagyd, hogy visszatartson a külsőd, vagy az, hogy milyenek a méreteid. Ha hagytam volna, hogy hátráltasson a csípőm, a vastag combom, vagy az, hogy ilyen nagy, telt mellem van, nem tartanék ott, ahol ma vagyok.”

Just livin’ the dream.. 🍷🍕🍝

A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) által megosztott bejegyzés,

 

A szexiség egy lelkiállapot.

„Narancsbőrös vagyok. Hájas a hátam. Nagy a hasam. De úgy dolgozom a testemmel, mintha nem ilyen lenne, mert fogalmam sincs, milyen, ha más az ember fizikuma. Nem tudom, milyen érzés vékonynak lenni. Én csak azt tudom, hogyan kell Ashley-nek érezni magad.”

Fotó: Fernando Leon/Getty Images

„Őszintén szólva nem szeretem az »igazi nők« kifejezést, én inkább csak önmagában használom a »nő« szót. Ennek pedig az az oka, hogy rengeteg nő van, aki alkatánál fogva vékony, vagy éppen gömbölyded, és ha elkezdjük megcímkézni az egyes típusokat, az félreértéseket szül, egyeseket pedig sérteni fog.”

„Azóta érzem magam szabadnak, hogy beláttam: nem fogok beleférni abba a szűk skatulyába, amibe a társadalom bele akar kényszeríteni.”

Úgy gondolom, nagy szükség van a plus size modellekre, méghozzá a lehető leggyorsabban. Mi vagyunk a norma. Mi vagyunk a többség.

„Nekem az egyediség felvállalása és a különbségeinkben rejlő szépség megmutatása a legfontosabb, ezért ha a mondandómmal és a megjelenésemmel üdvös változásokat idézhetek elő, az egy járulékos pozitívuma a munkámnak, amire soha nem is számítottam.”

„Nem számít, hogy 2-es vagy 22-es a méreted, egészséges lehetsz, ha odafigyelsz a testedre, edzel, és ahelyett, hogy az ártalmas szépségideálokkal foglalkozol, azt mondod magadnak, hogy »szeretlek«.”

Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for Sports Illustrated

„Folyton arra kérnek, hogy hízzak vagy fogyjak, de mostanra eljutottam oda, hogy már nem érdekel az egész. Szeretem a testemet, szeretem, hogy homokóraalakom van, és szeretem mutogatni is.”

„Szerencsések vagyunk, hogy olyan világban élünk, amit ennyi különböző ember népesít be, és biztos vagyok benne, hogy jó irányba haladunk.”

Egyetlen érv sem szól a bujkálás mellett. Minden érv a mellett szól, hogy büszkén kiállj az emberek elé.

„Én mindig azt mondom, hogy viseld azt, amiben magabiztos vagy. Na meg azt is, hogy a magabiztosság sokszor nem egyik napról a másikra alakul ki.”

„Szerintem már csak annyi teendőnk maradt – és úgy gondolom, ez is látótávolságon belül van –, hogy elengedjük ezt a témát, és nem beszélünk többet róla. Le kell állnunk azzal, hogy a méretekről beszélünk, ez egyértelmű. Én sem megyek át azzal a barátnőimhez, hogy na, megjött a nagydarab lány, beszélgessünk erről egy kicsit. Nálunk ez egyszerűen nem téma, és már nagyon várom, hogy a társadalom, Hollywood, a sajtó, a magazinok, egyszóval mindenki felzárkózzon hozzánk, és azt mondja: »Ezek a nők is épp olyanok, mint azok, akikkel már hosszú ideje dolgoztunk. Dobjuk be őket a többiek közé, és ne beszéljünk erről többet.«”

Még több Ashley Graham az NLCafén:

Tíz alkalom, amikor a plus size modell Ashley Graham inspirált minket
Büszkén vállalja narancsbőrét a plus size modell, Ashley Graham
Alig éri át a keblét a plus size modell, Ashley Graham
Merész kötözős ruhában feszít a plus size modell, Ashley Graham

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top