Sztárok

Tanuljuk már meg rendesen kiejteni szegény celebek nevét!

Armin van Bu... Bü... Na meg ugye Jake Gyllenhaal. És Shia LaBeouf. Chiwetel Ejioforról nem is beszélve. A hírességek világában gyakoriak a kimondhatatlan nevek, és néha még azt is rosszul mondjuk, ami egyértelműnek tűnik. Szóval itt az ideje tisztázni néhány dolgot.

A hétköznapokban viszonylag ritkán találkozunk olyan emberekkel, akiknek nem tudjuk kiejteni a nevét, a sztárvilágban viszont egész más a képlet: arrafelé úgy röpködnek a svéd, olasz és dél-afrikai felmenők, hogy egy főre általában négy-öt is jut belőlük, és ennek megvan a látszata ezen a téren is. A hamburgerügyben tréfát nem ismerő Jake Gyllenhaal nevével például azóta birkózik a nagyközönség, hogy színre lépett (már az is siker, ha valaki le tudja írni helyesen), és ugyanez a helyzet a legutóbb épp Lappföldre költözött Shia LaBeouffal – de akadnak olyanok is, mint a nagy túlélő Demi Moore vagy a filmjeinél is fordulatosabb életet élő Charlize Theron, akiknek a neve egyszerűnek tűnik, valójában viszont a legtöbben rosszul ejtik. Sebaj, itt vagyunk, hogy eloszlassuk a kétségeket és a tévhiteket: tíz nehéz esetet citálunk a hírességek világából, és hiteles források segítségével tisztázzuk, hogyan is hangzik igazából a nevük.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top