Sztárok

Weinstein megtiltotta, hogy két esélyes színésznő is szerepet kapjon A Gyűrűk Urában

Peter Jackson A Gyűrűk Ura-trilógia rendezője is kitálalt Harvey Weinsteinről. Elmondta, hogy az 1990-es évek végén Ashley Judd és Mira Sorvino is esélyesek voltak a J.R.R. Tolkien-regényekből készült filmek egy-egy szerepére, de a Weinstein-fivérek Miramax vállalata hirtelen tiltólistára tette a két színésznőt.

Jackson A Gyűrűk Ura-trilógia munkálatainak korai szakaszában dolgozott együtt Weinsteinnel és fivérével, Bobbal.

Az új-zélandi filmrendező elmondta, hogy annak idején nem volt közvetlen tudomása Weinsteint érintő szexuális vádakról, viszont a producer nyomatékosan kérte, hogy ne dolgozzon együtt se Ashley Judd-dal, se Mira Sorvinóval. A közelmúltban mindkét színésznő az elsők között vádolta meg nyilvánosan Weinsteint szexuális visszaéléssel, mindketten visszautasították annak idején a filmmogul közeledését.

Peter Jackson A Gyűrűk Ura forgatása közben.
Fotó: MGM / Wingnut Films / Archives du 7eme Art / Photo12

A tiltólistával fontos szerepektől estek el a színésznők, pedig az 1990-es évek végén Judd és Sorvino is esélyes volt a J.R.R. Tolkien-regényekből készült filmek egy-egy szerepére. „Emlékszem, a Miramax azt mondogatta nekünk, hogy kész rémálom ezekkel a színésznőkkel dolgozni, és minden áron kerüljük el a velük való közös munkát. Ez nagyjából 1998-ban volt” – idézte fel Jackson a Fairfax New Zealandnek.

Hozzátette: „annak idején nem volt okunk megkérdőjelezni, amit ezek a fickók mondtak nekünk – így utólag azonban rájöttem, hogy valószínűleg ez volt a Miramax-féle befeketítő kampány a maga teljességében. Ma már azt gyanítom, hogy akkoriban megvezettek bennünket ezzel a két tehetséges színésznővel kapcsolatban, aminek az lett a közvetlen eredménye, hogy lekerült a nevük a lehetséges szereplők névsorából” – jegyezte meg a rendező, aki szerint Weinstein és fivére „középszerű maffiózókként viselkedtek” a közös munka során.

A Miramax később kiszállt A Gyűrűk Urából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top