Sztárok

Újabb két nő vádolja szexuális zaklatással Dustin Hoffmant

A vádak szerint Hoffman egyszer ledobta a törölközőjét egy 16 éves lány előtt, máskor pedig kéretlenül egy nő nadrágjába dugta a kezét. A színész egyszer már elnézést kért azért, amiért egy nőt szexuálisan zaklatott, a mostani vádakra még nem reagált.

A színdarabíró Cori Thomas a Variety című lapnak mesélte el az 1980-ban történt incidenst, amelyet aztán az AP hírügynökségnek küldött e-mailjében is megerősített. Thomas Hoffman lányával járt egy osztályba, amikor megismerkedett a színésszel. Egy hármasban eltöltött New York-i ebédet követően Hoffman állítólag felhívta a szállodaszobájába az akkor 16 éves Thomast, hogy a lány ott várja meg az édesanyját. Miután a színész lánya távozott, Hoffman lezuhanyozott, majd egy szál törölközőben jelent meg, végül azt is ledobta magáról. A színész ezt követően köntösbe bújt és megkérte Thomast, hogy masszírozza meg a lábát, majd többször is megkérdezte tőle, hogy akarja-e még látni meztelenül.

A Variety csütörtökön publikált cikkében egy másik nő, Melissa Kester is zaklatással vádolta meg a színészt, aki állítólag a nő nadrágjába dugta a kezét az 1987-es Ishtar című film zenéjének felvételekor egy hangstúdióban. Az eset egy spanyolfal mögött történt, miközben mások, köztük Kester barátja is a közelben voltak.

Hoffman szóvivője és ügyvédje egyelőre nem reagált az újabb vádakkal kapcsolatos megkeresésre.

Dustin Hoffman
Fotó: VALERIE MACON / AFP

A 80 éves színészt több nő is megvádolta szexuális zaklatással a közelmúltban. Anna Graham Hunter író még november elején beszélt a The Hollywood Reporter című filmes szaklapnak arról, hogy az 1980-as években Dustin Hoffman fogdosta őt, és illetlen megjegyzéseket tett neki Az ügynök halála című tévéfilm forgatásakor. Az Oscar-díjas színész nem sokkal később közleményben kért bocsánatot és hangsúlyozta, hogy az incidens „nem tükrözi a valódi énjét”.

Az AP-nek írt e-mailjében Cori Thomas elmondta, hogy a Hunter szavahihetőségét firtató támadások miatt döntött úgy, hogy megosztja a nyilvánossággal saját történetét.
Arra válaszul, hogy miért hallgattam ennyi éven át, elmondom, hogy nem hallgattam, a barátaim és a családom sok éve tudnak a történtekről, csak nem mentem el vele az újságokhoz” – írta Thomas, hozzátéve, hogy ezt ma már nagyon bánja, mert most szembesült vele, hogy: „az én hallgatásom miatt volt, hogy ez másokkal is megtörténhetett és bűnösnek érzem magam emiatt”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top