Sztárok

Salma Hayek is Weinstein áldozata volt

Két hónappal a Weinstein-botrány kirobbanása után az Oscar-díjra jelölt Salma Hayek is szexuális zaklatással vádolta meg a producert, aki orális szexet is kínált neki.

Nem hallgathatott tovább Salma Hayek sem a Hollywoodot megrázó szexuális zaklatási botrányban. A New York Times szerdai cikkében a színésznő szexuális zaklatással vádolta meg Harvey Weinsten producert. „Az ő szemében nem voltam művész, még csak ember sem. Egy tárgy voltam. Nem egy senki, hanem egy test” – mondta Salma Hayek a férfiről, aki éveken át zaklatta őt, pedig ő következetesen visszautasította a közeledését.

Salma Hayek – MTI/EPA/Etienne Laurent

Ajánlatból pedig volt bőven: Hayeknek a szörnyetegként emlegetett producer kínált zuhanyt, masszázst, orális szexet és rendszeresen megjelent hotelszobájának ajtajában is. A producer a folyamatos visszautasítás miatt egyre agresszívebb lett, volt, hogy azzal is megfenyegette Salma Hayek-et, hogy megöli. „Nem hiszem, hogy lett volna olyan szó, amit jobban gyűlöl a nemnél” – írja.

Salma Hayek kitért a Frida című film forgatására is, aminek nemcsak főszereplője, hanem társproducere is volt. Wenstein azzal zsarolta meg, hogy csak akkor mutatja be cégén keresztül a filmet, ha lesz benne egy leszbikus, meztelen szexjelenet Ashley Judd színésznővel. Hayek a film elkészülése miatt igent mondott, de a jelenet forgatásának napján teljesen összeomlott.

Nem azért volt, mert meztelennek kellett lennem egy másik nővel. Azért, mert Harvey Weinstein miatt kellett vele meztelennek lennem

– mondta a színésznő, aki a forgatás után is rettegve találkozott a producerrel.

„Sosem mutattam ki, hogy mennyire félek tőle. Amikor találkoztunk, mosolyogtam, és próbáltam a jó dolgokra emlékezni vele kapcsolatban, azt mondva magamnak, hogy háborúba mentem, és győztem” – írja Hayek.

A színésznőre nagy hatással voltak azok a nők, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy megtörjék a csendet, majd utalt arra, hogy ez hatalmas tett egy olyan országban, ahol egy szintén zaklatásokkal vádolt férfit választottak elnöknek.

Úgy véli, a férfiak azért követtek el ilyen szexuális bűncselekményeket, mert eddig megtehették, a nők viszont most azért szólalnak fel, mert végre lehet.

via Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top