Sztárok

Elárverezik Antal Imre csekély hagyatékát

Azt írja a Bors, hogy fantasztikus kincset árvereznek el a 2008-ban, 72 évesen elhunyt Antal Imre hagyatékából. A legendás tévésnek 1991-ben jelent meg ön­életrajzi könyve. A Pami (ami Antal Imre családi beceneve volt, ám csak édesanyja szólíthatta így) című könyv eredeti, írógéppel készült változatára lehet most licitálni. Az írógépen írt, 207 oldalas mű két szalagos iratdossziéban van. Antal ha­láláig ragaszkodott a kézirathoz, a licit harmincezer forintról indul.

Nem ez az egyetlen kincs, amelyhez most hozzájuthatnak a zongoraművészként kezdő hu­morista rajongói, van ugyanis egy 1987-es forgatókönyv-tervezet is, amely egy Kodály Zoltán zenei örökségéről szóló tévéműsorhoz készült. Ezt szintén árverésre bocsátják, Antal ezt a televízió zenei főmunkatársaként gépelte le. A címlapon Antal Imre jól olvasható aláírása látható. A kikiáltási ár nyolcezer forint.

Aki licitálni szeretne a ritkaságokra, december 17-én este tíz óráig teheti meg az antikvarium.hu internetes oldalon.

A humorista hagyatékából ezeken kívül gyakorlatilag semmi sem maradt, a róla elnevezett óvoda évekkel ezelőtt bezárt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top