Sztárok

Shane Tusup nélkül utazott Dániába Hosszú Katinka

Kilenc egyéni számban áll rajtkőre a koppenhágai rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon Hosszú Katinka, aki most Shane Tusup nélkül érkezett Dániába.

Férje és edzője nélkül utazott Dániába Hosszú Katinka, aki kilenc egyéni számban versenyez majd a szerdán kezdődő koppenhágai rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon. Hosszú Katinka csapatából, az Iron Aquaticsból Földházi Dávid és Dudás Dániel is kijutott a kontinensviadalra, az olimpiai bajnok úszónő az ő eredményükért jobban aggódik, mint a sajátjáért.

Az ember azt gondolná, hogy ez stresszesebb, de inkább leveszi a terhet a saját szereplésemről, mert nemcsak az én úszásomat nézem, hanem megoszlik a figyelem, a nyomás. Persze a felelősség is több, mert ez nem játék, kikerülni egy Európa-bajnokságra iszonyatos munkát igényel, és nemcsak az elmúlt pár hónapról beszélek, hanem hosszú évekről, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy sikerül a verseny. Most is azt mondom, amit mindig szoktam, vagy nyerünk, vagy tanulunk, és így fogunk a jövőre nézni

 – mondta az Indexnek Hosszú Katinka.

Mindhárom Iron Aquatics-versenyző sok számot vállal, Hosszú Katinkát 9, Dudást 8, Földházit 5 számban nevezték, természetesen a végleges indulásokat majd a helyszíni állapot és körülmények döntik el – írja az Index a csapatról.

Shane Tusup betegség miatt kénytelen kihagyni a bajnokságot, de úgy véli, versenyzőit maximálisan felkészítette az előttük álló feladatra. 

A koppenhágai Európa-bajnokságon az Iron Aquatics csapat tagjaival együtt 32 magyar versenyző vesz részt, akik az előzetes tervek szerint 103-szor állnak rajthoz egyéni számokban. A magyarok a házigazdák és az olaszok mögött a harmadik legnépesebb csapatot alkotják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top