Sztárok

Imádjuk utálni Dobó Katát, megmondjuk, miért

Dobó Katát eddig főként a kedves lány vagy a szexi csábító karakterében láthattuk domborítani, ritkán kapott negatív karaktert. A TV2 Korhatáros szerelem című romantikus sorozatában Júlia szerepében viszont végre kigonoszkodhatja magát. Ez pedig már a nézőknek is tetszik, hiába: imádjuk utálni Dobó Katát, akinek igazán jót tett a karakterváltás. Nézzük meg, eddig hogyan gonoszkodott a sorozatban!

Dobó Kata izgalmasnak gondolja a karakterét, és ahogy már korábban mondta, élvezte a sorozat forgatását is. Valóban merőben más szerep, mint amelyekben eddig láthattuk, de talán pont ettől izgalmas. Még van olyan is, amit tanulhatna Júliától, legalábbis szerinte. 

Mondjuk azt, hogy tanulhatnék a szerepemből, mert nem merek olyan bátor és őszinte lenni, mint amilyen ő. Sokszor bántó. Mi azért másképpen szocializálódtunk, mármint mi felnőttek, mert Júlia azért sokszor úgy viselkedik, mint egy gyerek, aki abszolút kendőzetlenül mondja azt, amit gondol. Mi már nem vagyunk ilyenek, egy csomó szűrőn átengedjük a gondolatunkat, mielőtt kimondjuk. Nehogy megbántsunk, nehogy rossz pozícióba kerüljünk, satöbbi. De ő nem ilyen, és mégis sikeres, úgyhogy lehet benne valami, hogy ez működhet. Úgy szeretnék néha bátrabb lenni, olyan, mint ő.

De hogy pontosan mire is gondolt a színésznő, azt most összeszedtük. 

Dobó Kata Júliája és a randiszervezés

Már a Korhatáros szerelem ötödik percében szemtanúi lehetünk Júlia gondoskodásának, hiszen egy szerinte partiképes férfival szervezett randevút egyedülálló húga, Eszter (Kovács Patrícia) számára. A sármos Andrásról (Fenyő Iván) azonban rövid időn belül kiderül, hogy egy súlyos fóbiákkal küszködő lúzer. Júlia jó testvér módjára természetesen András pártját fogja, kedvesen hozzáfűzve hogy Eszter helyzetében (39 éves, nincs karrierje, elvált és három gyereke van) jobbat el se képzelhetne magának, mint az exfeleségéért sopánkodó és a gyomorsavproblémái miatt aggódó férfi. Köszi, Juli, te is ilyenről álmodsz, nem?

Dobó Kata Júliája és a gyerekek

Hamar megismerhettük Júlia gyerekekhez való viszonyát is, akiket nemes egyszerűséggel a hörcsögökkel vesz egy kalap alá, és dörgedelmes hangvételű levélben nyomatékosítja a kolléganőiben, hogy hagyják az irodán kívül a porontyaikat. Júliában az első epizód vége felé azért felébrednek az anyai ösztönök: a szülőknek járó extra szabadnapokért szívesen vállalna egy babát.

Dobó Kata nem akar rosszat, de a Korhatáros szerelem Júliáját mégis nehéz pozitív karakternek látni

Dobó Kata Júliája, mint vészjelző

Juli olyan, mint egy igazi vészjelző: két lábon járó vekkerként szereti emlékeztetni Esztert, hogy ő bizony lassan 40 éves lesz, és a randipalettán már igen csak korlátoltak a lehetőségei egy három gyerekes, a negyedik X küszöbén álló nőnek. Mindenki imádja, ha ezt az orra alá dörgölik, nem igaz? Szerintük azért Juli semmiképpen se menjen motivációs trénernek. Mondjuk, nem csak a húgával ilyen kendőzetlenül őszinte, a húga legjobb barátnőjét sem kíméli. 

Dobó Kata Júliája és a szingli nők helyzete

Keveseknek adatik meg egy olyan jóindulatú férj, mint István (Seress Zoltán), és ezzel Júlia is tisztában van, persze azért ezt semmiképpen sem mutatná ki a férfinak. Praktikus nőként azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy a gyengébbik nem tagjai egyedül, úgynevezett szingliként tengessék a mindennapjaikat, és otthon üljenek a macskáikkal. Talán ezért is érzi kötelességének, hogy megfelelő irányba terelje Eszter életét, még ha beledöglik is. Hiába, Juli az a típus, aki akkor is átkíséri a vak nénit a zebrán, ha az nem akar átmenni.

Dobó Kata Júliája és a pontos információk

A második rész egyik legnagyobb konfliktusát Júlia nyomozása okozza, hiszen jó testvér módjára személyesen szeretné szemügyre venni húga választottját. Ekkor azonban még nincs tisztában azzal, hogy Tamás (Kovács Tamás) 15 évvel fiatalabb Eszternél, ezért összekeveri őt a fiatal mixer főnökével, a mackós Dusánnal, akit Schneider Zoltán alakít. Rányomul a férfira, testvérével pedig közli, milyen csapodár a választottja. Persze, amikor kiderül az igazság, akkor sem csinál nagy lelkiismereti kérdést az ügyből. Kíváncsian várjuk, legközelebb mivel rukkol elő Dobó Kata karaktere. 

A sorozat következő része szombat este 21:30-tól látható a TV2-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top