Sztárok

Kovács Patrícia bejön a sármos pultosnak és a nézőknek is – „Korhatáros szerelem”, kritika

Nem áll meg a sorozatboom, ahogy néhány éve a realitykből kapott túladagolást az egyszeri tévénéző, mostanra lassan futószalagon készülnek a fikciós szériák. A lassabban kapcsoló TV2-re is megérkezett a magáé, szombaton elindult a Korhatáros szerelem.

Elvált, a szerelemben szerencsétlen háromgyerekes asszony egyszer csak találkozik álmai pasijával, egyetlen apró szépséghiba az a 15 év korkülönbség, ami bizony ott tátong, ráadásul nem a megszokott irányban. Jóképű pultos fiú, aki akárhány nőt is megdönt, valódi szerelemnek nyoma sincs az életben, egészen addig, amíg fel nem tűnik a nagy ő, aki minden szempontból tökéletes, leszámítva, hogy szinte az anyja lehetne; mindenesetre van három gyerek, akiknek tényleg az anyja.

Egyéjszakás kalandnak indul a Korhatáros szerelemben Eszter (Kovács Patrícia) és Dávid (Kovács Tamás) kapcsolata

A szituáció – még ha kissé banális is – kétségtelenül jó alaphelyzete lehet egy romantikus vígjátéksorozatnak, így gondolták ezt az új-zélandi Step Dave című széria alkotói is, és alig győztek velük egyetérteni a Korhatáros szerelem producerei, akik a romkom magyarítására esküdtek fel.

Az első két rész alapján akár még igazuk is lehet, hiszen egy kellemes történetvezetésű, humorral és persze konfliktushelyzetekkel, félreértésekkel, titkokkal egybevarrt sorozatnak tűnik. Képileg igényes, dinamikus, sőt szinte valószínűtlenül színes. Ha nem élnénk már eleve Budapesten, a képsorok láttán kedvünk támadna odaköltözni.

Ahogy tovatűnő fiatalságunk idején a tévéjátékokban, no meg a Szomszédokban lehetett a képernyőn is színházi színészekkel találkozni, most a sorozatok kamerái elé állnak egyre szívesebben a közepes és nagyobb nevek, így a sorozatszínész a köznyelvben ma már nem castingon felfedezett, lelkes drámatagozatos járókelőt jelent. 

A Korhatáros szerelem főhősét, Esztert alakító Kovács Patrícia a Társas játékban és a Válótársakban gyűjtött a pénz mellett tapasztalatot is, és most itt van újra. Olyan állócsillaga ő a hazai sorozatgyártásnak, mint amilyen Gesztesi Károly volt a kétezres évek mozivígjátékainak. De Dobó Kata vagy Seress Zoltán is gyakran találkoznak a stáblistákon saját nevükkel a tévében.

A fiatal fiút, Dávidot játszó Kovács Tamás korrektül megcsinálja, amit meg kell, és elkezdheti gyűjteni a  kamaszlányokból a tisztelőtáborát a Facebookon.

A Korhatáros szerelem első részében Kovács Tamás meztelen jelenete nagy sikert aratott a neten is

Persze az ifjú férfi és a középkorú nő szerelmének útjában azért áll pár akadály, a kellemetlen és kimért nővér, Júlia szerepében Dobó Kata komfortosan érzi magát, csupa jó szándékból ott tesz keresztbe, ahol tud. De nem tartozik a szurkolók közé az exanyós, Márta sem, akit a Korhatáros szerelemben a kiváló Bánsági Ildikó ábrázol remekül. Dávid oldaláról is van, ki tamáskodjon: Dóra Béla karaktere, Alex lebeszélni próbálja a „vénasszonyról” barátját, miközben maga is megszenved munkahelyi kapcsolatával, ami egyáltalán nem tűnik kölcsönösen szerelminek a szórakoztatóan intrikus Bettivel (Rujder Vivien).

Fotó: TV2/Korhatáros szerelem, Rujder Vivien és Dóra Béla

Feltűnik még a nővér által kinézett udvarló szerepében Fenyő Iván, akit jó nem a hódító szépfiú skatulyájában látni, bár alakítása inkább börleszkszerű, sok. 

Csak néhányan a Korhatáros szerelem szereplői közül: Fenyő Iván, Dobó Kata, Bánsági Ildikó, Kovács Patrícia, Kovács Tamás, Kamarás Iván, Ónodi Eszter

A Korhatáros szerelem is szembe találkozik a magyarított sorozatokra jellemző társadalmi felülábrázolással, hiszen elvált háromgyerekes kozmetikusnők ritkán laknak a Lakáskultúra magazinba illő nagypolgári miliőben, de mégsem jönne ki feelingben, ha Eszter egy körfolyosós jozefstadti albérletben húzná meg magát a gyerekekkel.

A sorozatban elég sok a karakter, az óriásplakátok pedig továbbiakat ígérnek. Szilágyi Csenge mint Eszter kolléganője…

Fotó: TV2/Korhatáros szerelem, Kovács Patrícia és Szilágyi Csenge

és Scheider Zoltán mint Dávid főnöke a bárban eddig a legjobbak a mellékszereplők közül.

Fotó: TV2/Korhatáros szerelem, Schneider Zoltán és Kovács Tamás

A Korhatáros szerelem alapötletére vélhetően nehezen épülhet Forsythe Saga-hosszúságú családregény, de néhány szórakoztató epizód még biztosan van benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top