Sztárok

Nem mindig a szépfiúk a befutók – sztárok, akikre titokban rengeteg nő bukik

Egyáltalán nem helyesek vagy édesek – de sok embernek ennek ellenére is bejönnek. Vagy talán éppen ezért. Férfiként nehéz megmondani, mire buknak a nők, de most megpróbáljuk megfejteni, ki miért kedvenc.

A külső egyáltalán nem minden, de azért ne legyenek illúzióink, a sztárvilágban mindig a szép embereknek jut a legtöbb figyelem, a legnagyobb rajongótábor, a legfontosabb címlapok sora és mind a hatszáztíz „Az Év Nője/Férfija” díj is. Igen, ha jobban belegondolunk, nem kivétel ez alól a férfimezőny sem – hiába, hogy náluk jóval enyhébbek a szabályok, és kegyesebbek az ítéletek, a kedvencek akkor is mindig a fiatal Leonardo DiCapriók, Brad Pittek és Ryan Goslingok lesznek. Nem jelenti ez viszont azt, hogy a többiek sehol nem is rúgnak labdába: ha csendesebbek is, azért a szépségideálnak kevésbé megfelelő férfisztároknak is megvannak a maguk ínyenc hívei, akik az atipikus, de épp ettől izgalmas figurákat tartják az igazinak. Ezekből a titkos női kedvencekből állítottunk össze egy jó erős válogatottat.

Mads Mikkelsen

Ha valakit csapatkapitánynak kell választani, az csakis a néha egészen Hollywoodig kiránduló dán sztár lehet, aki a világ legáthatóbb tekintetű halszemű férfija, és az egyetlen, aki még vérszomjas sorozatgyilkosként is sóhajtozásra ingerli a női közönség egy jelentős részét a Hannibalban. Nem hivatalos adataink szerint akármilyen kiváló is az akciódús Zsivány Egyes, a film brutális nézőszámának mérhető hányadát adták azok a nők, akik csak Mikkelsen miatt ültek be a moziba.

Sean Bean

Leghíresebb szerepe egy esendő, de végül hibáit megbánó és jóvátevő tragikus hős, Boromir A Gyűrűk Urából, és talán ezt a karaktert látják viszont benne azok a nők is, akik már túl vannak az ágy fölé akasztott poszterekkel fémjelzett életszakaszon: a férfit, aki ugyanúgy tökéletlen, mint az összes többi, csak a többségükkel ellentétben számot is tud vetni a tökéletlenségével, és így képes kompenzálni azt.

Zachary Quinto

Sok szempontból Spock szerepére született, és ez egyet jelent azzal, hogy nem egy kimondott szépfiú, egyúttal viszont azzal is, hogy tökéletesen megtestesül benne a nyugodt erőt sugárzó férfiasság. Mint az köztudott, a nőknek duplán elérhetetlen ideál, hiszen nemcsak filmsztár, hanem meleg is, de ez talán még növeli is a sármját.

Fotó: Phillip Faraone/FilmMagic

Adrien Brody

Cyranói orrával és látszólag állandóan erős ellenfénnyel küzdő szemével az egyik legnagyobb esélyes „a világ legjóképűbb csúnya férfija” címre. Még csak a szó klasszikus értelmében vett romantikus karakterekre sincs szüksége, hogy mindenkit levegyen a lábáról, ezt Oscarral is jutalmazott drámai alakításával, A zongorista Władysław Szpilmanjaként maradéktalanul bebizonyította.

Fotó: Michael Buckner/Getty Images

Cillian Murphy

Ezekben a hideg, vizenyős szempárokban van valami, az biztos – akinek nem elég bizonyíték Mads Mikkelsen csendes népszerűsége, az vegye mellé nyugodtan Cillian Murphy rajongótáborának lelkesedését is. A két színész akár még rokonságban is állhatna, és az aurájuk meg a tehetségük is hasonlóan jelentős, úgyhogy nem meglepő módon Murphyért is sokan bomlanak.

Adam Driver

Ő már amolyan ügyeletes csúnyafiú, de azért a Benedict Cumberbatch-i státusztól messze van, vagyis nem egy csupán megszokásból lecsúnyázott különös szépségideálról beszélünk. Adam Drivert a többség igenis egy lehetetlen fizimiskájú, elálló fülű fickónak tartja – csak épp létezik egy olyan tábor is, amelyik egy igazán vonzó módon lehetetlen fizimiskájú és kellemesen elálló fülű fickót lát benne.

Kovács Lehel

Ahogyan mindig megvannak az ügyeletes magyar szívtiprók, úgy ebbe a válogatottba is lehet delegálni hazai versenyzőt. Nem feltétlenül szerencsés az ilyen hasonlítgatás, de Kovács Lehel elég egyértelműen a mi fiatal Al Pacinónk, és ez meg is magyarázza, miért titkos kedvenc – hiszen a maga idejében a fiatal Al Pacino ugyanúgy nem volt klasszikus értelemben vett sármőr, mint az összeállításunkban szereplő férfiak manapság, és mégis ideállá tudott válni azoknál a nőknél, akik nem a nyilvánvalóra buknak.

Kovács Lehel a Pánik c. filmben

Vincent Cassel

A vizenyős szeműek nagy triászának harmadik tagjaként Mads Mikkelsen és Cillian Murphy mellé ugyanúgy odafér, mint a Sean Beanhez köthető extramaszkulin vonulatba, orrilag pedig még Adrien Brodyval is rokon – ebből kifolyólag nyilván sokan vannak, akik szerint mindenből a legrosszabbat egyesíti, de akadnak bőven olyanok is, akiknél mindenkire köröket ver különleges karakterével.

Fotó: Jean Baptiste Lacroix/WireImage

Javier Bardem

A 2010 óta Penélope Cruzt boldogító Javier Bardemnek körülbelül annyira szabályos az arca, mint Gerard Depardieu-nek, azaz semennyire, de ezek a rendezetlen vonások körülbelül ugyanazt a bumfordi sármot is sugározzák, mint a túlzásba vitt borozás és az orosz állampolgárság (meg az étteremlánc) előtti Depardieu tompa arcélei. (Kivéve persze a Nem vénnek való vidékhez rögzített jeleneteket, mert azzal a hajjal már tényleg csak a zseniális színész maradt meg Bardemből. Na, nem mintha nem érte volna meg az áldozat a filmművészet oltárán.)

Riz Ahmed

Cingár alkatával és távol ülő szemeivel ő sem fog soha átigazolni a szépfiúk csapatába, sőt talán még az sem túlzás, ha kicsit málészájúnak nevezzük. De azért neki sem csak véletlenül vagy a szabályt erősítő kivételként vannak meg a maga hívei – Mads Mikkelsennel, Cillian Murphyvel vagy Vincent Cassellel ellentétben Riz Ahmed kifejezetten bizalomgerjesztő típus a maga tökéletlenségében, de egyben eleven bizonyítéka is annak, hogy ez ugyanúgy vonzóvá tud tenni egy férfit, mint az, ha kissé veszélyes benyomást kelt.

Philip Seymour Hoffman

Ahhoz már tényleg elvakult fanatikusnak kellett lenni, hogy a minden élvezettől megcsömörlött Philip Seymour Hoffmant jóképűnek nevezze valaki, de neki nem is volt szüksége ilyesmire, ugyanis kivételes tehetségén és intellektusán túl még a karizmáján is bőven behozta azt, amit a külsején elvesztett. Nem véletlen, hogy a mai napig megvannak a rajongói, akik szépfiút ugyan maguk sem látnak benne, de egy nagyszerű művésznél messze többre tartják a három éve elhunyt színészt.

Fotó: Elisabetta A. Villa/WireImage

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top