Sztárok

Egy fillér nélkül halt meg Stadler József

Stadler Józsefnek milliárdos vagyona volt, ám az élete végére ebből semmi sem maradt.

Volt olyan pillanat Stadler József életében, amikor saját bevallása szerint csak a páncélszekrényében egymilliárd forint lapult, hátha bejön valami kihagyhatatlan üzlet. Aztán nagyot fordult vele az élet, és utolsó éveire semmije nem marad.

A kedden 66 éves korában elhunyt Stadler József nem tudott olyan, sokszor kilátástalannak tűnő üzletbe fogni, ami nem hozott extra profitot. A vállalkozását egymillió forinttal kezdte, 1993-ban az éves bevétel az exportot és az importot egybevéve már elérte a 12 milliárd forintot – írja a Blikk.

Az akasztóiak azonban, ahogy a felemelkedését, úgy az elszegényedését is végignézték. „Semmije nem maradt. A nyáron lent voltam nála, és kérdeztem tőle, hogy: miből élsz, Jóska? Erre annyit mondott, hogy abból, amit a könyv hoz, meg a nyugdíjból” – mesélte Szabó János, aki annak a kocsmának a tulajdonosa, amelyben a szabadulóbulikat tartotta a vállalkozó.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top