Sztárok

Távozott munkatárs: Kerényi elment, de az Operettszínházban maradt a félelem

A zaklatási botrány hatására felmondott munkatárs súlyos vádakat fogalmazott meg a jelenlegi vezetéssel szemben.

Az Operettszínház és Kerényi Miklós Gábor botrányával a nemzetközi sajtó is foglalkozik, a bajor közszolgálati BR-Klassik rádióban is összefoglalták a történteket.

Szimpla beszámolónál azért többről volt szó, a Hvg.hu cikke szerint egy operettszínházi munkatárs, aki az esetek miatt mondott fel, nyilatkozott is a rádiónak. A munkatárs azért ragaszkodott a névtelenséghez, mert attól tart, az Operettszínház vezetése szankcionálná, hogy megszólalt az ügyben.

A nyilatkozó azt állítja, Kerényi eltávolításával nem szűntek meg a problémák, és meggyőződése, hogy a színház vezetése is tudott a zaklatásokról. Azt mondta:

Nagyon elszomorít, hogy van egy intézmény, amelyben mindenki fél, és nem meri vállalni véleményét.

Szerinte most már nem kell attól tartani, hogy Kerényi vállfával elfenekel valakit, de attól igen, hogy a színészek nem kapnak szerepeket a következő évadban.

Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója korábban azt mondta, semmit sem tudott Kerényi zaklatási ügyeiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top