Sztárok

Nem terjeszt alaptalan pletykákat, csak ha viccesek – az 50 éves Jimmy Kimmel aranyköpéseiből válogattunk

A ma 50 éves Jimmy Kimmel show-műsorát már az Amerikán kívüli közönség is jól ismeri a YouTube-nak köszönhetően. Poénjai pedig még akkor is univerzálisak, ha az USA-ról szólnak.

Az Egyesült Államok nagy showmanjei – Jay Lenótól David Lettermanig – már 15-20 éve is elég híresek voltak ahhoz, hogy mi is tudjuk a nevüket, az új generáció viszont – a gyilkos humorú Ellen DeGenerestől az Adele-lel daloló Jimmy Fallonig – ennél is magasabb szintre jutott az internetnek köszönhetően: velük már csaknem olyan a viszonyunk, mint az amerikai közönségnek, csupán nem este találkozunk a tévé képernyőjén, hanem kicsit később a YouTube-on. Közéjük tartozik az idei év után jövőre megint Oscar-gálát vezető Jimmy Kimmel is, akinek Matt Damonnal folytatott kamugyűlölködése, parkolóőrből lett segédriportere, Guillermo Rodriguez vagy a celebekkel a róluk szóló gonosz tweeteket felolvastató műsorszáma európai szemmel is pont olyan vicces, mintha az elsődleges célközönségéhez tartoznánk. Minthogy pedig annyira része a mindennapjainknak, hogy még azt is tudjuk, mi van a nyitott szívvel született legkisebb Kimmellel, nyilvánvaló, hogy ötvenedik születésnapján sem feledkezünk meg róla – és ha már gondolunk rá, a dumáiból élő sztár lévén nyilvánvaló, hogy a legjobb szövegeiből válogatunk. 21 aranyköpés következik.

Hogyan lehetséges, hogy még senki nem találta fel a kölyökkutyát, ami örökre kölyökkutya marad?

Országszerte rengeteg gyereknek engedték meg, hogy ne menjen iskolába a halloween miatt. Biztos vagyok benne, hogy ezért maradunk le Kína mögött. Nemcsak, hogy náluk el kellett menni a gyerekeknek az iskolába, de ők csinálták a mi kölykeink jelmezeit is, mind egy szálig.

Ha neked nincs őrült Facebook-barátod, te vagy az őrült Facebook-barát.

Van valami, amit nem értek a lázadásokban. Ha minden ok nélkül szét akarsz verni egy várost, miért annak esel neki, amelyikben laksz? Menj át a szomszédba!

Most csökkent először a televíziót birtokló háztartások száma azóta, hogy mérik, hány készülék van az országban. Ez Amerika! Csak egy kifogásod lehet arra, hogy nincs otthon tévéd: ha túl kövér vagy hozzá, hogy beférj valamelyik Best Buy-áruházba venni egyet.

Mennyi cracket kell szívnia egy polgármesternek, hogy ő legyen az év embere?

Vasárnap húsvét. Az amerikaiak a becslések szerint minden évben közel 55 millió kilogramm édességet vásárolnak ilyenkor. Remélem, Jézus fogorvosként jön el újra.

Tudják, melyik a legveszélyesebb környék pillanatnyilag az országban? Bármely weboldal kommentszekciója. Épeszű ember soha nem mondaná senkinek a szemébe azokat a dolgokat, amiket leírnak online a kommentelők. Ha valaki kipróbálná, azonnal megölnék.

Ha én lennék az elnök, karbonitba fagyasztanék mindenkit, amíg nem javul a munkaerőpiaci helyzet. Han Solónak bejött.

Az országokat gazdasági szempontból rangsoroló Világgazdasági Fórum visszasorolta az Egyesült Államokat az ötödik helyre. De még mindig mi vagyunk a legdagadtabbak, szóval minden oké.

Jimmy Kimmel a Tidal X elnevezésű hiphoprendezvényen (Fotó: Theo Wargo/Getty Images for TIDAL)

Obama elnök több ezer új munkahelyet akar teremteni. Az a terve, hogy minden autós GPS-t élő emberekre cserél, akik hátul ülnek majd térképpel a kezükben.

Vajon Lady Gagánál a halloween az az egy nap az évben, amikor normális nadrágot vesz fel?

Igen, Jézus feltámadt halottaiból. Nem, Jézus nem zombi. Több mint egybillió dollárral tartozunk Kínának. Miért nem adjuk oda nekik egyszerűen Floridát?

Minden egyes alkalommal megettem egy zselés cukrot, amikor a republikánus elnökjelöltek vitájában elhangzott Ronald Reagan neve. Kettes típusú diabéteszem lett.

Visszasírom a régi szép időket, amikor a halloween még egyszerű ünnep volt, amely a bőséges termés érdekében a gonosz szellemeknek bemutatott rituális áldozatokról szólt.

Hogy lehet elkésni bárhonnan is Londonban? Egy hatalmas óra áll a város kellős közepén.

Valentin-nap: a nap, amikor a nők a világ minden táján alig várják, hogy megtudhassák, milyen új és csodálatos módokon okoznak nekik csalódást a férjeik és a fiúik.

Jimmy Kimmel és Molly McNearney lányukkal, Jane-nel (Fotó: Rachel Murray/Getty Images)

Harmincezer gyerek és szüleik részvételével zajlott le a Fehér Házban a hagyományos húsvéti tojásgurítás, amelyet már hosszú ideje minden évben megrendeznek. Mostanra több ezer olyan tojásnak kell lennie az épület gyepén, amit nem találtak meg a gyerekek. A jövő civilizációi azt fogják hinni, hogy tyúkok uralkodtak felettünk.

A mai napon a színésznő bolti lopási ügyében eljáró bíró informális próbaidőre bocsátotta az eddig formális próbaidőn lévő Lindsay Lohant. Az informális próbaidő ugyanolyan, mint a formális, csak lehet viselni strandpapucsot.

Szigorú elvek szerint dolgozom. Senkiről nem kívánok nyilvánosságra hozni és nem is hozok nyilvánosságra olyan pletykát, amit nem támasztottak alá – kivéve, ha nagyon vicces.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top