Sztárok

Kerényi Miklós Máté: akármi is derülne ki, ő az apám

Megszólalt Kerényi Miklós Gábor fia az apja bántalmazási ügyéről: szerinte apjának sok irigye van, de nem tud olyan estről, aminek köze lett volna nemi erőszakhoz vagy szexuális zaklatáshoz.

Kerényi Miklós Máté szerint édesapja ellen állandóak voltak a támadások a pályája során, mert nagyon sok irigye van, ám amit csinál, az a végén szinte mindig siker volt. Kerényi Miklós Gábor fia a Népszavának adott interjúban közölte: el tudja fogadni, hogy a fél ország azt mondja, nem korrekt, amit az apja tett, a másik fele meg azt, hogy nincs vele semmi baj.

Jelen pillanatban az én birtokomban nincs olyan konkrétum, ami alapján máshogy kellene gondolkoznom az apámról. A bátyámékat, aki balettművész, a mesterük, az ország egyik legnagyobb koreográfusa vállfával verte. Huszonhárom évvel ezelőtt ez nem számított kirívónak, sokkal inkább valamiféle módszernek. Én is kaptam pofont a tanárnőmtől. A húgom generációjánál, amelynek tagjai tizenöt évvel később születtek, ez már egészen más. A szüleink még körmösöket kaptak az iskolában, ma Hollandiában a gyerek beperelheti a szülőt, ha az megütötte.

Maros Ákossal, aki miatt kirobbant az egész ügy, a fenekelés után is évekig jó volt a kapcsolata. Elárulta azt is, hogy őt sosem ütötte meg az apja. Emellett nem hiszi, hogy éveken keresztül sikeresen működhetett az Operettszínház, ha tényleg megfélemlítették volna az ott dolgozókat. Azt elismerte, előfordult, hogy rászólt vagy rászóltak az apjára egy-egy próbán, mert valami erősebb volt, de szerinte ezeket meg lehetett beszélni vele, és bocsánatot kért. Olyan estről viszont nem tud, amelynek köze lett volna nemi erőszakhoz vagy szexuális zaklatáshoz.

Kalmár Péter rendező vádjaira a Budapesti Operettszínház művésze úgy reagált: nem ugyanaz férfiakat, nőket és gyerekeket megerőszakolni, mint elfenekelni valakit egy vállfával. Saját pályájáról így nyilatkozott:

Tizenöt éve megküzdöttem saját magammal, az apám nevével. Úgy döntöttem, nem tudok tovább foglalkozni ezzel. Van, aki szereti a Kiskerót, az apját utálja. Más imádja az ő rendezéseit, de azt mondja: engem miért engednek színpadra. Mindenkinek szíve joga bármit mondani. Nagy átlagban egyelőre úgy érzem, szeretik, amit csinálok.

Kerényi Miklós Máté a gyerekkoráról azt mondta, csodálatos volt, csodálatos apával. Nem szeretne sem vádakat elismerni, sem áldozatot hibáztatni, sem felmenteni, sem relativizálni semmit.

Akármi derülne is ki, ő az apám.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top