Sztárok

Magyar celeb menni Ázsia, és milyen jól teszi – Ázsia Expressz kritika

Smink nélküli Gaál Noémi futkározik egy vietnámi buszpályaudvaron és fejhangon üvölti: „Lajos!” Sprintelnek az operatőrök, alacsonyan repülnek a drónkamerák. Elkezdődött a TV2 utazós realityje. Ázsia Expressz-kritika.

A celebek szívatásáról szóló szórakoztató tévéműsorok ma már külön fejezetet tesznek ki a formátumkatalógusokban, a TV2 az Ázsia Express címűnél csapta fel a füzetet. A kihívás itt az, hogy elegendő pénz nélkül kell eljutni A-ból B-be, ráadásul olyan országokba, ahol nem csődül össze a nép, ha megpillantják Berki Krisztiánt piros hátizsákkal a deltaizmain.

A szereplők így egyszerre élhetik át a két legnagyobb kínt, ami magyar celebet sújthat: nincs lóvé és a kutya sem ismeri meg őket.

Ez, mondjuk, kimondottan jól jöhet Ambrus Viszkis Attilának, akit azért a Kárpát-medencében nem sokan vennének fel stopposként, mert elsőre valószínűleg nem az aranykezű keramikusművészt pillantják meg benne.

Ördög Nóra bevadult Ázsiában, ahogy ígérte

A stoppolás egyébként az első kihívás, amellyel a párokba rendezett celebcsapatnak meg kell küzdenie azok után, hogy a napközis tábort vezető szadista kémiatanárt profin hozó Ördög Nóra kiebrudalja a társaságot egy vasúti szerelvényből, és mogorván közli, hogy bár osztálykirándulásra hívta őket, de ez inkább akadályverseny lesz, mégpedig osztálypénz nélkül. Okosteló szerencsére maradhat, hiszen azon jönnek az új küldetések.

Ázsia Expressz csapata

Az első adás természetesen a szereplők helyzetbe hozásáról szól, hogy azok is megismerjék őket, akik ne adj’ isten elfelejtették volna a csatorna képernyő nélkül maradt időjósait, nem követik vallásos fegyelemmel a Jóban Rosszban epizódjait vagy nem lóg a konyhájukban házi áldásként a Pallavicini-dinasztia családfája.

November 7-én kiderül, hogyan veszi az akadályokat Cseke Katinka és Pallavicini Zita. #azsiaexpressztv2 #azsiaexpressz

Ázsia Expressz (@azsiaexpressztv2) által megosztott bejegyzés,

Smink nélkül alig ismerjük fel a realityben már rutinosan mozgó Fésűs Nellyt, őt Muri Enikő kíséri el viszontagságos útjára, aki a forgatás miatt bukta operettszínházi tagságát. Bár az elmúlt napok eseményei alapján lehet, hogy végül is ő járt jól. A Barátok köztből óriás toronyugrással távozó R. Kárpáti Péter szépségkirálynő lánya társaságában küzd meg a civilizációs különbségekkel, a szintén szépségiparból startoló Kulcsár Edinát pedig élete párja kísérte el zaklatott utazására. De nem hiányzik a valóságshow-ból urával együtt a wannabe tévésztárnő, Megyeri Csilla sem, akit az hajított az első nyilvánosságba, hogy azt találta mondani a kamerák előtt, hogy a szép nők kreatívabbak és sikeresebbek, mint a rusnyább társaik.

@csillamegyeri tudja, hogy milyen bögrével kell bejárni Ázsiát 😀😊 #azsiaexpressztv2

Ázsia Expressz (@azsiaexpressztv2) által megosztott bejegyzés,

Az Ázsia Expressz beindul

Az Amazing Race-t idéző kétségbeesett rohangálás közben reális képet kapunk arról, hogyan viselkednek ismert és ismeretlen honfitársaink külföldön. Nos, pont úgy, ahogy elképzeljük. Magyarul vagy pocsék angolsággal igyekeznek boldogulni, és minden lehetséges pillanatban éreztetik, hogy meg vannak győződve európai felsőbbrendűségükről. Hiába a 12.000 km távolság, Vietnámban is annak van a legjobb esélye egy fuvarra, akinek dekoltázsa meggyőző képet mutat a középső visszapillantó tükörben.

Az első Ázsia Expressz adás egyébként kétségtelenül mozgalmas, dinamikus, bár a sokadik autók között rohangáló vadstoppolás után jól esne a váltás. Ami el is érkezik, amikor Berki Krisztián kaján mosollyal a száján belemondja az objektívbe, hogy neki és Ambrus Attilának nem a pénz számít, hiszen mindketten tudják, hogy kell pénzt keresni. Ebben a pillanatban a NAV elnöke és az országos rendőrfőkapitány mellett mi magunk is felhúzzuk a szemöldökünket.

A leggyorsabbakat már mosollyal várja az olimpiai népszavazás leselejtezett aláírásgyűjtő pultja mögött hostessé szelídült Ördög Nóra, és újabb szívatással készül.

Nem babra megy az Ázsia Expressz sem

Halászattal és piacozással kell megkeresni a győzelemhez szükséges summát. Nánásiné pedig úgy olvassa a vietnámi dongokat, mintha egy Ho Si Minh-városi takarékpénztárban lenne a hónap dolgozója. Ha készpénzgyűjtés, abban persze a Berki-Ambrus duó a nyerő, mennek is megint az összekacsintós utalások, alig győzzük elkapni a tekintetünket. Holnap folytatódik a sztori, egyelőre velünk. Megnézzük, hogy egyre jobb lesz-e nekünk attól, hogy nekik egyre rosszabb.

Az Ázsia Expressz a celebségben megőszült családapák szellentési szokásait boncolgató Vigyázat, gyerekkel vagyok! után ugyanis kétségtelenül új színfoltot hozhat a hétköznapok tévé előtt töltött estéibe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top