Sztárok

8 milliós végkielégítéssel búcsúzott Kerényitől az Operettszínház

Miután Kerényi Miklós Gábor ellen végül nem indított fegyelmi eljárást az Operettszínház, így a szexuális zaklatással vádolt egykori igazgatót csak felmentették, nem pedig kirúgták. A felmentéssel 8 havi fizetési is jár.

Úgy tudja a HVG, hogy az Operettszínház nem kirúgta a szexuális zaklatással vádolt Kerényi Miklós Gábort, hanem csak felmentette a munkavégzés alól a nyugdíjazást kérő művészeti igazgatót, amivel 8 havi fizetés is jár.

A HVG színházi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Kerényi 800 ezer és egymillió forint közötti fizetést kaphatott a színháztól, így nagyjából 8 millió forintot kapott ajándékba az Operettszínháztól. A lap megjegyzi, hogy ha az Operettszínház nem csak szavakban ítélte volna el Kerényi magatartását, akkor lehetősége lett volna fegyelmivel, azonnali hatállyal megszüntetni a munkaviszonyát, ami után egy fillért nem kapna a meggyanúsított egykori direktor.

Kerényi Miklós Gábor – MTI Fotó: Kallos Bea

Az Operettszínház a kényelmetlen vizsgálat helyett megelégszik egy közelebbről nem definiált „belső vizsgálattal”, ami mellékesen egy kisebb vagyont hagy a nyugdíjazott rendező zsebében – írja a HVG.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top