Sztárok

Puskás Peti barátnője is szexuális zaklatás áldozata volt

Eke Angéla a Facebookon számolt be arról, hogy őt is érte már zaklatás. A színésznő szerint nehéz idők várnak a színházi világra.

Harvey Weinstein amerikai producer évtizedeken át tartó szexuális zaklatási ügyeinek napvilágra kerülése hívta életre a #metoo névre keresztelt mozgalmat. Ezzel a hashtaggel a zaklatások elszenvedői megoszthatják a közösségi médiában a történeteiket, így rávilágítva: mennyire kis szeletét ismerjük a teljes problémának.

Puskás Peti barátnője, Eke Angéla is így tett. Rövid posztban jelezte, vele is erőszakoskodott valaki, megnevezni azonban csak magánbeszélgetésben fogja. Úgy érzi, az itthoni közélet csak most fog kezdeni komolyan szembenézni a szexuális zaklatás problémájával.

„Nehéz idők várnak az egész színházi világra. Amióta felszínre jöttek a történetek, a kollégáimmal sokkal nyíltabban meséljük egymásnak a tapasztalatainkat. Borzalmas és egybehangzó elbeszéléseket hallottam. Félelmetes, hogy ki tudja, melyik lesz a következő színház, ahol kiteregetik a szennyest. Megterhelő ez lelkileg a szakmában, régi sebek, fájdalmak és félelem, sokan ezért nem mernek megszólalni. Nagyon sok titok lapul a színfalak mögött. Az bánt, hogy ezek a történések megpecsételik a szakmánkat, pedig ez a jelenség más területeken is tapasztalható. Nekünk, művészeknek az a dolgunk, hogy ezt a társadalmi problémát a saját eszközeinkkel, méghozzá a színpadon dolgozzuk fel” – fogalmazott a Borsnak Angéla.

Itthon a legnagyobb figyelmet a Vígszínházat évtizedekig irányító Marton László ügyei kapták. A volt igazgatót ugyan nagy nehezen kirúgta a színház, mégis temérdek áldozathibáztató, a nem kívánt közeledést relativizáló vagy csak blőd szexista megjegyzéssel van tele a közbeszéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top