Sztárok

Bujtor Istvánról mesél fia, Balázs

Bár nehezen dolgozta fel édesapja halálát Balázs, ma már tisztában van vele, hogy az a legfontosabb dolog az életében, hogy ápolja az emlékét, és ezért mindent megtesz.

Nyáron volt 8 éve, hogy már nincs közöttünk Bujtor István. Fia, Balázs mindent megtesz, hogy méltón emlékezzen édesapjára. A Nők Lapjának adott interjúban beszélt az apja elvesztése utáni napokról, a temetésről, s rengeteg múltbéli pillanatot idézett fel. „Addig szinte nem volt nap, hogy ha pár szót is, de ne beszéltünk volna, hogy legalább egy kicsit ne szúrjon le, hogy milyen lököttségeket csináltam már megint. Azelőtt néhány héttel még együtt vitorláztunk a Balatonon, és most már nincs. Nincs és nem is lesz se telefon, se leszúrás, se közös balatoni vitorlázás, se semmi. Nem értettem… Aztán egyszer csak rám zúdult az egész” – emlékezett vissza Balázs az édesapja halála utáni napokra. 

Bujtor István fia azt is elárulta, hogyan nevezte édesapját. „Egymás között nekem ő mindig papi volt, a kettőnk kapcsolatában nyilván örökre papi marad, de ha másnak beszélek róla, akkor faterként emlegetem és mesélek róla.”

Balázs arról is beszélt, hogy édesapja nemcsak hazánkban, de Európa-szerte híres embernek számított. Személyesen ismerte és jó barátságot ápolt Marcello Mastroiannival, de több nagy művész is elismerte munkásságát. „Egyenrangú partnerként kezelte Trintignant, Schygulla vagy maga Bud Spencer. Bárhol jártunk, lépésenként megállítottak bennünket, vagy autogramot kértek tőle, de egyébként teljesen átlagos, normál életet éltünk.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top