Sztárok

Gólyahír: Czene Attila és Bánhidi Petra első gyereküket várják

Nagyon várták már, hogy szülők legyenek, Czene Attila és Bánhidi Petra mégsem verte eddig nagydobra: hamarosan gyerekük lesz. Most először beszéltek a babavárásról.

Lassan kész a kicsi szobája, választottak már nevet is, és már azt is eldöntötték, hogy apás szülés legyen-e. Röviden: Czene Attila és Bánhidi Petra felkészültek az első gyerekük érkezésére. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez túl korai, nos, valójában már csak alig két hónap van hátra a baba érkezéséig. Erről mesélt az NLCafénak az olimpikon.

Ez a néhány hónap elrepült, szerencsénk is volt a terhességgel. Bár az orvos az első vizsgálatokon kijavított, hogy ez nem terhesség. Eleinte másállapotnak nevezik, aztán várandósságnak, majd az utolsó hónapban már terhességnek. Szóval, azzal kezdtem az egészet, hogy megismerkedtem a fogalmakkal.

Czene Attila egyszerre sajnálja és örül annak, hogy ilyen gyorsan telik az idő. Hálás, amiért a feleségénél és a babánál is minden rendben volt az elmúlt hét hónapban, és Petrával már nagyon várják, hogy a kezükben tarthassák a gyereküket.

Bánhidi Petra és Czene Attila már nagyon várják az eslő gyerekeket fotó: Nánási Pál

De olyan jó élmény volt a várandósság, hogy kicsit bánja, amiért máris vége ennek az időszaknak. Bánhidi Petra rendszeresen járt orvoshoz, minden kötelező és ajánlott vizsgálatra is elmentek, és szerencsére minden a legnagyobb rendben. A vizsgálatok során már az is kiderült, hogy kislányuk lesz, és Attila nem csinált titkot abból sem, melyik nevet választották a kicsinek. 

Néhány név elhangzott, és Petra dobta be a Laurát. Megnéztem, hogy a magyar jelentése babérkoszorú, győzelem, és ezt gondoltam, hogy ez telitalálat. Lehet, hogy második keresztnévként Boglárka is lesz, de egyelőre tetszik a Czene Laura tömörsége, egyszerűsége és komolysága. 

Még mielőtt kiderült, hogy lányuk lesz, Attila jobban örült volna egy fiúnak, de csak azért, mert a családban így is nőuralom van.

Czene Attila és Bánhidi Petra tíz éve házasok
fotó: Nánási Pál

Ahogy mesélte, a gyerekük lesz a negyedik lányunoka, és csak egy kisfiú van. Így viszont Laura rengeteg ruhát örököl meg az unokatestvéreitől, amelyek már most rendszerezve ott vannak a gyerekszobában. 

Szakemberektől kértünk tanácsot, milyen legyen a szoba. Állítólag, három éve még nem lehetett volna mást eladni, mint rózsaszín tapétát a lányos szobákba, és kéket a fiúkéba. Most a pasztell a menő, és mi is ezt választottuk, hogy ne csak babaszoba legyen, hiszen jó pár évig használja majd.

Petra a terhesség során mindenben szakemberekre bízta magát, és végül Attilát is egy tanácsadáson győzték meg arról, hogy az apás szülés jó dolog. 

Bánhidi Petra sokáig titokban tartotta a terhességét
fotó: Nánási Pál

Most az a terv, hogy bent leszek, de Petra dönti el az adott pillanatban, mit szeretne. Bennem eleinte erős volt a vágy, hogy mellette legyek, aztán sokan mondtak ezt-azt, amivel elbizonytalanítottak. Ma már azt mondom, rajtam nem múlik. 

Attila és Petra éppen idén tíz éve házasodtak össze, és sokszor kérdezték őket, mikor jön a gyerek. Hogy miért éppen most, és mi igaz a korábban megjelent találgatásokból, arra a Story magazinnak adott választ a házaspár. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top