Sztárok

Kapócs Zsóka a teherbe esése megpróbáltatásairól mesélt

Kapócs Zsóka a teherbe esése körüli kálváriájáról mesél, hogy erőt és hitet adjon más nőknek is, akik hasonló problémával küzdenek.

Kapócs Zsóka agresszív betegsége miatt nem esett teherbe. Évek teltek el, de végül sok megpróbáltatás árán megtörtént a csoda, addig viszont Zsóka sok nehézségen ment át.

„A vizsgálatok során kiderült, hogy endometriózisom van. Nekem a legdurvább változata volt. Ilyenkor sebészeti beavatkozásra van szükség. Az első műtétem négy órán át tartott, kegyetlen volt, és ezt még kettő követte. A műtét mellett az endometriózis kezelésére fogamzásgátlót kell szedni, szünet nélkül, hogy ne menstruálj. Így nem lehet teherbe esni. De nem érdekelt, abbahagytam. Mégsem jött a baba sem természetesen, sem lombikkal” – mesélte a Borsnak Kapócs Zsóka, aki végül a lombikprogram mellett döntött. „A doktor úr elsőre tíz petesejtet leszívott, abból kilenc életben maradt, öt megtermékenyült. Kettesével ültetik be őket, és az első „alomból” sikerült is teherbe esnem. Akkor, amikor már próbáltam elfogadni, hogy nem lesz gyerekem. Ha én ezt előre tudom! Azt az eszméletlen mennyiségű hormont, amit én kaptam! Híztam, narancsbőröm lett, miközben nem lehettem biztos benne, hogy az út végén vár valaki. Azért beszélek erről, hogy azok, akik hasonló cipőben járnak, ne adják fel. Sosem estem teherbe, akkor sem, amikor megműtöttek. Minden rosszra gondoltam. Nem akartam megbolondulni, ezért elkezdtem az örökbefogadáson gondolkozni. A párom mindenben mellettem állt, ez sokat segített. Azt mondta, ha nem lesz vér szerinti babánk, akkor is mellettem marad. De megtörtént a csoda!” – mesélte Kapócs Zsóka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top