Sztárok

Lecserélték Németh Kristófot, de neki nem szóltak – frissítve

Németh Kristófot a tudtán kívül több szerepben is leváltották – legutóbb tegnap történt hasonló eset. Bár a színésznek szerződése van, nem szóltak neki, hogy nem kell mennie többet az előadásra.

Németh Kristóf nem kívánatos személy lett egykori színházában – a Játékszínben több szerepe is volt, amelyekből lassan már egyet sem ő játszik. A szomorú része a történetnek mégis az, hogy nem szóltak neki előre. Színész kollégáktól, ott dolgozóktól vagy éppen a netes szereposztásból kellett rájönnie, hogy egy-egy darabban már nem lép színpadra többé. Legutóbb tegnap érte ilyen kellemetlenség, de elvileg még ma is van előadása… 

Németh Kristóf próbálja pozitívan felfogni a helyzetet, bár legújabb posztjában bevallotta, hogy azért ez nem mindig könnyű… „Ma este bejöttem a színházamba… Pontosabban, abba a színházba, aminek az 1/3-a az enyém a mai napon is. Miért jöttem be? Mert előadásom lett volna. De nem lesz. Illetve előadás lesz, csak én nem leszek benne. Előállt ugyanis az az abszurd helyzet, hogy míg érvényes szerződésem van erre a szerepre és hónapokkal ezelőtt, amikor a színház kiadta a havi műsort, annak rendje és módja szerint aláírtam, hogy itt leszek és itt is vagyok, mégsem játszom, mivel a jelmezembe és a szerepembe egy kollégám bújik mától, akinek nyilván szintén érvényes szerződése van ugyanarra a szerepre. Nem vagyok egyébként meglepve, hiszen az ötletről már régen tudok és néhány színészbarátom felhívott persze, amikor -velem ellentétben- értesítették Őket az esetleges beugrópróbáról. Szóval meglepve nem vagyok, de én tartom a szavamat és az aláírt szerződéseimhez is tartom magamat, a színház társtulajdonosaként pedig kötelességem »őrködni« az előadások biztonsága felett… The show must go on! Hajrá a ma játszóknak, jó volt Veletek, köszönöm. Sok örömünk volt együtt és még lesz is! Egyáltalán nem búcsúzom!” – írta a színész a közösségi oldalán. 

A Játékszín közleményével frissítve: 

“Színházunk szombaton sikeres bemutatót tartott – házunk tájáról jelenleg a sikeres premier bír hírértékkel. Intézményünkben ügyvezetői hatáskörbe tartozik a szereposztásbeli csere, változás eldöntése. Németh Kristóf három alkalommal kapott tájékoztatást a változásról. A darabok újbóli műsorra tűzése előtti szokásos színészegyeztetésben így értelemszerűen nem szerepelt, és nem jelent meg a felújítópróbákon sem. A színészegyeztetés folyamata megalakulásunk óta változatlanul működik, és még soha sem fordult elő, hogy egy színész egy előadáson egyeztetés nélkül jelenjen meg. Reméljük, Németh Kristóf a színházi ügymenet szabályait nem felejtette még el, jóllehet tisztában vagyunk azzal, hogy  a cél csak a botránykeltés volt. Mindezek ellenére is kívánjuk, hogy a sajtó a jövőben művészi és színházvezetői sikereiről számolhasson be.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top