Sztárok

Iskolai zaklatásra figyelmeztették Várkonyi Andreát

Várkonyi Andrea megdöbbentő és ijesztő történetet mesélt a negyedikes lánya szülői értekezletéről.

A Z generáció, vagyis az első digitális nemzedék áldásairól és átkairól beszélget a Micsoda nők! Várkonyi Andreával című talkshow-ban Andrea a vendégeivel. Várkonyi Andrea a saját történetét mesélte el, ebből idéz a Bors.

„Nóri most lett negyedik osztályos, és nagyon meglepett, hogy az első szülői értekezleten a tanítónő a netes közösségi oldalak veszélyeire hívta fel a figyelmet. Arra, hogy Viberen, Facebookon csoportokat hoznak létre a gyerekek, és ez alkalmas az úgynevezett bullyingra, azaz elektronikus megfélemlítésre, ami jelenthet terrorizálást, zsarnokoskodást, kegyetlenkedést. Ugyanis vagy bevesznek valakit a csoportba, vagy kiközösítik. Előfordulhat, hogy megalázzák a csoportok tagjai a kirekesztett személyt. Szavakkal vagy például úgy, hogy lefényképezik az öltözőben. Ez valós probléma, ami kimeríti az iskolai zaklatás fogalmát. Erre hívta fel a figyelmet a pedagógus, hogy figyeljünk arra, hová tartozik, miről tud a gyerek. Megkérdeztem Nórit, van-e náluk ilyen csoport. Azt válaszolta, nincs, és nem is érdekli, de persze figyelünk rá. Ezekkel a dolgokkal tisztában kell lenni, jó, hogy a szülőin erre felhívták a figyelmet” – mondta el Várkonyi Andrea.

Fotó: TV2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top