Sztárok

Down-szindrómás Szinetár Dóra kisbabája, nem kér a sajnálkozásból

Szinetár Dóra és férje, Makranczi Zalán közleményt adtak ki arról, hogy Down-szindrómás kisfiuk született. Mint írják, direkt nem csináltattak előzetesen a Down-szindrómát kiszűrő semmilyen vizsgálatot, Benjámint így is rettentően szeretik, és nem kérnek a sajnálkozásokból.

Szinetár Dóra és párja, Makranczi Zalán közleményt adtak ki, hogy megelőzzék a bulváros találgatásokat, a szenzációhajhász címeket és a sopánkodást. Szinetár Dóráék elmondják, hogy szeptember végén született kisfiuk, Benjámin Down-szindrómás. A Blikk által szemlézett, de elsőként a Hot magazinnak kiadott közleményükben arra kérik a sajtó képviselőit, hogy nyilatkozatukat kizárólag teljes terjedelmében hozzák le, ezért most mi is így teszünk. 

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán közleménye a Down-szindromás fiukról:

Hogy elébe menjünk a félreértéseknek és a találgatásoknak… és hogy megakadályozzuk – bár ezt nem nagyon lehet – a „hűha!”, „tragédia”, „dráma”, „micsoda szörnyűség” szalagcímeket az általunk továbbra sem kért, rólunk szóló bulvárcikkek felett.

A napokban egy genetikai vizsgálat eredményeképpen – amit a kórházi gyermekorvosunk javaslatára készíttettünk – megtudtuk, hogy Benjamin babánk fizikailag teljesen egészséges, és bár úgy tűnik csak egy enyhe fokozatban, de Down-szindrómás. A várandósság alatt nem csináltattunk semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, mert a baba „kiszűrése” – életének elvétele – egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció. Mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy downos emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie. Ezt most is így gondoljuk. Csodálatos családunk van, ahogy a szüleinktől mindig is szeretetet és elfogadást tanultunk, ezt tanítjuk a gyermekeinknek is, akik végtelen szeretettel reagáltak a hírre, és ha lehet, még nagyobb imádattal néznek a kisöccsükre.

Arra jutottunk, hogy egy újabb közös feladatot kaptunk, és ebből is a legjobbat fogjuk kihozni, elsősorban a gyermekeink boldogságát szem előtt tartva. Ahogy azt tettük eddig is.

És mindeközben borzalmasan büszkék vagyunk a mi legkisebb gyönyörű kicsi babánkra is, és tudjuk, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna. Így teljes a családunk, ezzel az édes, igazi kis szeretet-gombóccal.

Ha bárki gondol ránk Vele kapcsolatban, kérjük, hogy így tegye, sopánkodásnak és sajnálkozásnak semmi helye nincs, Benjamin az életünk egyik legszebb ajándéka, és mi igyekszünk méltóak lenni a feladatra, hogy felnevelhessük.

Ezúton kérjük a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a döntésünket, miszerint ebben a témában csak és kizárólag mi – Benjamin szülei – kívánunk nyilatkozni, azon túl ezzel a témával ne foglalkozzanak.

Továbbá a fenti írás felhasználását csak annak teljes terjedelmében való idézésének esetében engedélyezzük.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top