Sztárok

Két ember halt meg Tom Cruise miatt

Még 2015-ben zuhant le az Andokban egy kisrepülőgép, a fedélzetén utazó három ember közül kettő meghalt, a harmadik deréktól lefelé lebénult. Az áldozatok Tom Cruise készülő filmjének munkatársai voltak, a bíróság szerint halálukért részben a színész és a film rendezője is felelős.

Két halálos áldozatot követelt Tom Cruise legújabb filmje, a Barry Seal: A beszállító című mozi forgatása. A forgatás alatt egy kisrepülőgép zuhant le a kolumbiai Andokban, a fedélzetén utazó amerikai Alan Purwin és a kolumbiai Carlos Berl életét vesztette, míg a pilóta,  Jimmy Lee Garland deréktól lefelé lebénult.

Az áldozatok hozzátartozói beperelték a filmeseket, az ügyben eljáró bíróság pedig megállapította, hogy a tragédiáért részben felelős a film főszereplője és egyben producere, Tom Cruise, illetve a rendező, Doug Liman is.

Úgy tudni, a forgatás alatt a stáb szinte lehetetlen elvárásokat támasztott a repülős kaszkadőrökkel és operatőrökkel szemben. A Daily Mail szerint Alan Purwin néhány héttel a tragédia előtt arra panaszkodott, hogy ez a legveszélyesebb projekt, amellyel valaha találkozott.

Az áldozatok családjai szerint  a végzetes repülés egy hirtelen jött, nem megtervezett akció volt, amelyet ráadásul rossz időben kellett végrehajtani egy feltérképezetlen terület felett. Érvelésük szerint ezzel a rendező több biztonsági előírást is megszegett csak azért, hogy pénzt és időt spóroljanak.

A  kétmotoros gép a kolumbiai Santa Fe de Antioquia városából tartott a közeli Medellinbe, ám rossz időbe keveredett, és hamarosan lezuhant.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top