Sztárok

Leckéket adhatna: a 83 éves Sophia Loren mindent tud arról, hogyan kell nőnek lenni, és nem is titkol el semmit

Sophia Lorent mindenről megkérdezték már, ami egy nő életében fontos lehet, hiszen kevés nála híresebb nő született a modern korban – minthogy pedig nála igazibb nő se sok jár-kel köztünk, válaszait érdemes meg is szívlelni. 83. születésnapján tanácsaiból és életbölcsességeiből válogatunk.

Ha van valaki, akitől lehet tanulni arról, hogyan kell és érdemes nőnek lenni ezen a bolygón, az Sophia Loren: az olasz díva úgy lett az egyik első modern szexszimbólum, hogy közben színészi és énekesnői tehetségét sem kérdőjelezte meg senki, és a magánéleténél is csak kitalálni lehetne szebbet, hiszen 50 évig, a férfi haláláig boldog szerelemben élt id. Carlo Pontival, és született két fia, majd négy unokája is – nem mellesleg pedig ma ünnepli a 83. születésnapját, és még mindig olyan formában van, hogy azért sokan odaadnák a fél karjukat már feleennyi idősen is. Ennek ellenére ne akarja senki semmijét odaadni a titokért, ugyanis ha egy kicsit utánajárunk, hogy miket nyilatkozott a legenda, amikor erről kérdezték, kiderül, hogy nem tartott vissza semmit. Íme Sophia Loren bölcs meglátásai és javaslatai minden olyan témában, ami számít.

A szépségről

„A szépség abból fakad, hogyan érzi magát az ember belül, és a szemünkben tükröződik. Nem fizikai tulajdonság.”

„Aki sosem sírt, annak nem lehet szép a szeme.”

„A szépség nem is fontos, inkább érdekesnek kell lenned, olyannak, aki különbözik a többiektől. Máskülönben csak belibbensz, gyönyörű vagy, és nincs más benned. Én nem voltam soha szép, nem voltam olyan babás, sőt sokáig nem kaptam munkát, mert nem tartottak fotogénnek.”

Fotó: RDA/Getty Images

Tanulj még többet Sophia Lorentől arról, hogyan lehetsz szép

A szexepilről

„A szexepil ötven százalékban az, ami ott van az emberben, ötven százalékban pedig az, amiről mások azt hiszik, hogy ott van benne.”

Fotó: Corbis via Getty Images

A divatról

„Egy női ruhának olyannak kell lennie, mint a szögesdrótnak: el kell látnia a feladatát, de nem szabad korlátoznia a kilátást.”

„Ma már nem jelenhetnék meg úgy, mint egykor. A mai nőknek még többet kell tenniük, ha elegánsak és nőiesek akarnak lenni.”

Fotó: RDA/Getty Images

Íme 31 elfeledett fotó, amelyeken végigkövetheted, hogyan változott Sophia Loren megjelenése

A férfiakról

„Nekem megvan a magam különös mércéje, ami mellett a férfiakat mérem. Elég bátor, hogy sírjon, ha szomorú? Van benne elég együttérzés ahhoz, hogy ne akarjon állatokra vadászni? Gyengéd a partnerével a párkapcsolatában? Az igazi férfiasság a kedvességben és a gyengédségben gyökerezik, ami az én nézeteim szerint az intelligencia, az értelem, a tolerancia, az igazságosság, a tanultság és a morális érettség velejárója. Bárcsak rájönnének a férfiak, hogy milyen könnyű kedvességgel megnyitni egy nő szívét, és hogy hány nő zárkózik be a Don Juanok támadásaival szemben!”

Sophia Loren és férje, Carlo Ponti (Fotó: Keystone/Getty Images)

A szexről

„A szex olyan, mint az arcmosás – csinálja az ember, mert csinálnia kell. A szerelem nélküli szex viszont teljes képtelenség. A szex a szerelem után jön, sosem fordított a sorrend.”

Sophia Loren a Tegnap, ma, holnap című filmben (Fotó: Getty Images)

Az anyaságról

„Egy anya sosincs teljesen egyedül fejben. Neki kétszer kell gondolkodnia: egyszer a maga, egyszer pedig a gyereke nevében.”

Sophia és két fia, Eduardo és Carlo (Fotó: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Az öregedésről

„A fiatalság forrása létezik: a tudatunkból, a tehetségünkből és abból a kreativitásból fakad, amit a saját és a szeretteink életébe viszünk. Amikor megtanulunk meríteni ebből a forrásból, végérvényesen legyőztük az öregedést.”

„Sosem próbáltam kirekeszteni a fejemből az emlékeket, még akkor sem, ha fájdalmasak voltak. Nem értem azokat, akik bujkálnak a múltjuk elől. Minden, amit megéltünk, hozzájárult, hogy azok legyünk, akik most vagyunk.”

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

A plasztikai beavatkozásokról

„Nem lehetsz biztos abban, hogy jó orvost választasz, és a vége az lehet, hogy rosszabbul fogsz kinézni, mint amilyennek eredetileg gondoltad magad.”

Még néhány gondolat a plasztikai műtétekről Sophia Lorentől

Az egészségről

„Gyalogolok, gyalogolok, gyalogolok és gyalogolok. Nagyon jót tesz a szívnek.”

Fotó: Keystone Features/Getty Images

A helyes táplálkozásról

„A spagettinek köszönhetek mindent, amit látnak.”

„Rengeteg salátát eszem, egy kis húst, és némi gyümölcsöt, ez minden. De azért az édességet is szeretem.”

Fotó: Archivio Cameraphoto Epoche/Getty Images

A helyes hozzáállásról

„Élvezni kell az életet. Mindig olyan emberek vegyenek körül, akiket kedvelsz, akikkel jót lehet beszélgetni. Annyi pozitív dologra lehet gondolni.”

„Még ennyi év után is figyelmet fordítok arra, hogy alaposabban megismerjem önmagamat. Jobb felfedezőútra indulni az életben, és hibázni, mint biztonsági játékot játszani. Többek között ezekkel a hibákkal fizetünk azért, hogy teljes életet éljünk.”

„Tanuld meg ugyanolyan ügyesen használni a fejedet, mint a púderedet. Akkor a púderre talán nem is lesz szükség.”

Sofia Loren a Giorgio Armani idei őszi divatbemutatóján, Párizsban (Fotó: Corbis/Getty Images)

Ha még több akarsz tudni Sophia Lorenről és Sophia Lorentől, a színésznő megírta az önéletrajzát is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top