Sztárok

Farmertrendek az őszre: visszatérnek a ’70-es és ’90-es évek kedvencei

Idén ősszel szinte mindegy, milyen farmert vásárolunk, lényeg, hogy ne egy újabb skinny legyen az. Bár kétségtelenül nehéz elszakadni a cuppanós denimektől, hoztunk három variációt is rá, miként vihetünk egy kis vérfrissítést ruhatárunkba úgy, hogy csupa múltbéli kedvencet halászunk elő.

Mom jeans és társai

A magas derekú fazonok ősanyja visszatért, és hozott magával mindent, ami vintage. Világosra koptatott, egyenes szárú darabokat változatos szárhosszokkal és egy közös nevezővel: a sztreccsszálak messziről elkerülik mindet. A látvány így inkább karakteres, mint simulékony, ami a homokóra és körte alkatúaknak áll leginkább jól. A ’90-es évek kedvencei tehát itt vannak, nekünk pedig érdemes gardróbunk mélyére túrni, hátha fellelünk egy eredeti Levi’s 501-est – és hátha bele is férünk.

Megnézem
Összes kép (5)

Rövid harang

A bokáig vagy lábszárközépig érő fazonokat is meghódították a szélesebb nadrágszárak: az enyhén szélesedőtől a ’70-es éveket idéző harang alakúig terjed a skála, de a coulotte nadrágok denimváltozataival is találkozhatunk. Bármelyik mellett is döntünk, ne feltűrt nadrágszárak képei lebegjenek szemeink előtt. Sokkal inkább az eldolgozatlan aljak, laza rojtok számítanak kívánatosnak, az pedig már csak hab a tortán, ha a nadrág szára elöl valamicskét rövidebb, mint hátul.

Megnézem
Összes kép (5)

 

Kontrasztos részletek

Mondhatnánk altípusnak is, hiszen a fazonokat tekintve mindkét fenti változatból divatosak a többféle árnyalatú farmerből varrt darabok, népszerűségük azonban olyannyira megugrott, hogy érdemes velük külön is foglalkozni. Jellemzően az oldalvarrásnál vált a koptatottság mértéke, népszerűek az oldalt sötétebb betéttel készülők, de a patchworkszerű, foltokkal ellátott darabokról sem a gyerek elnyűtt játszós ruhája fog eszünkbe jutni. Javasolt hozzájuk a csinos magassarkú, de hoztunk példát arra is, milyen látványt nyújthat sportcipővel.

Megnézem
Összes kép (5)

 

Szerezd be a legújabb trendek szerinti farmereket a Premier Outletben, a szeptember 11–17-e között megrendezésre kerülő Farmerhét keretében!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top