Sztárok

Denimdívák: hírességek, akik miatt szexi lett farmert viselni

A farmer számunkra már igazi alapdarab, pedig kellett pár évtized és néhány híresség hozzá, hogy a praktikus munkásruhára szexi öltözékként tekintsünk. Míg Marilyn Monroe extra magas derekú fazonokban hódított, addig az ezredfordulón zavarba ejtően alacsony derekú, szűk farmerek lejtettek be a köztudatba. Talán csak azért, hogy majd egy bő évtizeddel később újra átadják helyüket az egyre magasodó derékvonalaknak és lezser szabásoknak.

Marilyn Monroe

Csodás alakján nemcsak a flitteres ruha állt jól, számos fotó készült róla egyszerű farmerben is, főként karrierje kezdetén. Halála előtt egy évvel Clark Gable oldalán, az 1961-es The Misfitsben is farmerbe bújt, bizonyítva, egy egyszerű farmer-fehér ing szerelésben is hódítóak lehetünk. Érdekesség, hogy évtizedekkel a színésznő halála után Tommy Hilfiger három pár farmert vásárolt meg közel 50 000 dolláros összegért Monroe egykori ruhái közül, amelyekből egyet 2001-ben az akkori popcsillagnak, Britney Spearsnek ajándékozott.

Denim dívák: hírességek, akik miatt szexi lett farmert viselni
Forrás: Getty Images

Farrah Fawcett

Charlie Angyalaitól mi sem várható el jobban, mint hogy dögös szerelésben üldözzék a gonoszt. Ha pedig a szűk, trapéz szárú farmer felkerül a filmes kosztümök listájára, borítékolható, hogy mindenki hasonló darabokban akar járni. Így történt ez a ’70-es években Farrah Fawcett és színésznőtársai esetén is, akik maguk is lelkesen népszerűsítették a korszak bővülő szárú kedvencét.

Pinterest

undefined

Brooke Shields

„Akarod tudni, mi van köztem és a Calvinem között? Semmi” – hangzott el a mára reklámtörténelmi mondat 1981-ben az akkor 15 éves Brooke Shields szájából. Amerika népe pedig, miután magához tért a provokatív kijelentés okozta sokkból, rohant, hogy Calvin Klein-farmerba bújhasson.

Denim dívák: hírességek, akik miatt szexi lett farmert viselni

Jennifer Grey

Farmerban térden csúszni senki sem tud olyan szexin és aranyosan egyszerre, mint Baby a Dirty Dancingben. Az 1987-es filmklasszikus hatására tinilányok milliói álmodoztak róla, hogy a filmbéli jelenet velük is megtörténhet, és egy uncsi családi nyaraláson belebotlanak egy sármos szívtipróba. Jennifer Grey persze nemcsak a táncteremben zajló jelenethez viselt farmert, de mindenképp itt nyújtotta a legszexibb látványt – és lám, itt is feltűnik a fehér ing, mint Marilynnél, igaz, picit feljebb tornászva a látványhatárt.

Claudia Schiffer

A szőke szupermodell 1989-ben lépett Brigitte Bardot helyére a Guess reklámjaiban, és vált egy csapásra világhírűvé Ellen von Unwerth szexi fotóinak köszönhetően. A dögös képek pedig legalább akkora vásárlási lázat indítottak el, mint amit egy szűk évtizeddel korábban Brooke Shields idomai gerjesztettek. Nem véletlen, hogy a farmermárka még hosszú évek múltán is büszkén tekint közös munkáikra.

Denim dívák: hírességek, akik miatt szexi lett farmert viselni

Cindy Crawford

Egy biztos: senki nem tud olyan szexin dobozos kólát inni, mint Cindy Crawford. Az egész világ láthatta ezt, mikor 1991-ben bemutatták szereplésével a Pepsi ominózus reklámját, amelyben tépett szárú farmersortban és fehér bodyban sétált a porlepte automatához.

 

A reklámnak és Cindy farmerba bújtatott testének egyébként akkora sikere volt, hogy tizenegy évvel később újra leforgatták, igaz ekkor már a modell 36 éves volt, a kisfilmben pedig két gyermeke is szerepelt. Az új szlogen azonban állt: „Néhány dolog sosem változik. És néhány igen.”

Britney Spears

A farmertrendlisták stabil pontja az énekesnő, aki a 2000-es évek elején Christina Aguilerával kézen fogva divatba hozta az extra alacsony derekú, csilli-villi farmernadrágokat. A tangavillantó nacik szélsebesen váltak népszerűvé, egy generáció tinédzsereinél megemelve a vesebajok kockázatát. A farmer és a szexi szavak között azonban kétségtelen, hogy erősen meghúzta az egyenlőségjelet még akkor is, ha exével, Justin Timberlake-kel közösen sikerült elkövetniük az évtized divatkatasztrófáját, mikor mindketten talpig denimbe öltöztek a 2001-es American Music Awardsra.

Denim dívák: hírességek, akik miatt szexi lett farmert viselni

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York igazi divatkalauznak számít, amelyet még most, évek múltán is előszeretettel emlegetnek mint filmsorozatot, amelynek high fashion ruhái között mindig lapul pár, amely megfelel az aktuális trendeknek. Nagy volt hát a várakozás mozifilm első, majd második része előtt is, és bár százféle módon tudná egy filmkritikus lehúzni őket, az biztos, hogy a divat szempontjából volt bennük elég látnivaló.

llyen volt a világosra koptatott farmer és a magasan megkötött kockás ing kombója is, amelyhez mi mást, mint egy platform magassarkút viselt Sarah Jessica Parker. A szexi szettet pedig, tény és való, ma is bátran felvehetjük, senki nem mondaná rá, hogy divatjamúlt a szerelés.

Denim dívák: hírességek, akik miatt szexi lett farmert viselni

Kim Kardashian

Hogy mi a divatos, és mi nem, az manapság nagy mértékben függ attól, hogy a Kardashian család nőtagjai felveszik-e, vagy sem. Ha igen, akkor a márka számára igazi lottóötös, hisz rajongók milliói fogják a látottakat lemásolni. Ez lett a sorsa a farmer-ceruzaszoknyának is, amely Kim Kardashian szexi körte alakját volt hivatott kiemelni. Sőt, a tépett szoknya olyan sikeres volt, hogy Kylie Jenneren is láthatta a nagyérdemű, ráadásul, mint a szemfüles pletykalapok észrevették, még Beyoncé is felhúzta magára a dögös ceruzaszoknyát. A farmer-farmer kombó egyébként csillagos ötös választás, amellyel most ősszel sem nyúlhatunk mellé.

Pinterest

undefined

Gigi Hadid

Többek közt a fiatal modellnek is köszönhető, hogy a mom jeans újra köztünk van. Valójában keveseknek áll olyan jól a lezser, magas derekú farmer, mint neki, ez azonban épp elég hozzá, hogy 35 milliós instás követőtábora lerabolja a készleteket – még akkor is, ha az eredmény nem minden esetben lesz ennyire dögös.

 

Találd meg a stílusodhoz legmegfelelőbb farmereket a Premier Outletben, a szeptember 11–17-e között megrendezésre kerülő Farmerhét keretében!

 

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top