nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Így emlékezik Makk Károlyra Cserhalmi György

Így emlékezik Makk Károlyra Cserhalmi György

"Valami rendkívüli dolog, egy világ ment el megint" – emlékezett a szerdán elhunyt Makk Károly filmrendezőre a több filmjében is szereplő Cserhalmi György színművész.
NLCafé
f Ajánlom

Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a magyar mozgókép mestere, a nemzet művésze életének 92. évében hunyt el. Cserhalmi György az MTI-nek elmondta: nagyon megrázta, a “székhez szegezte” a Makk Károly halálhíre.

Így emlékezik Makk Károlyra Cserhalmi György

“Hála istennek sokat dolgoztunk együtt – idézte fel a színművész, hozzátéve: – Valami rendkívüli dolog, egy világ ment el megint… azt érzem, amit Bacsó Péter vagy Jancsó Miklós halálánál éreztem. A világnak egy olyan pótolhatatlan része ment el, amit csak ő tudott” – méltatta Makk Károly művészetét.

Cserhalmi György Makk Károllyal közös filmjeik közül

az elsőt idézte fel. A Hunyady Sándor elbeszélése, Örkény István és Bacsó Péter forgatókönyve alapján készült, Egy erkölcsös éjszaka című filmdráma szerepelt az 1978-as cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában. “Ez egy olyan mozi, amelyet a mai napig is bármikor, bárhol a világon meg lehet nézni – szólt első közös munkájukról. – Aki valaha látott tőle egy filmet, az pontosan tudja, mekkora veszteség érte a magyar filmet… rettenetes nagy veszteség” – emlékezett Makk Károlyra Cserhalmi György.

Megosztás Facebookon